Florinel Chiș (ARMO), despre tendințele în comerțul electronic: Care sunt dispozitivele preferate

Florinel Chiș Director Executiv - ARMO - Asociatia Romana a Magazinelor Online
Florinel Chiș Director Executiv - ARMO - Asociatia Romana a Magazinelor Online

Florinel Chiș, Director Executiv - ARMO - Asociatia Romana a Magazinelor Online, a vorbit despre tendințele în comerțul electronic.

Întrebat ”care sunt tendințele în comerțul electronic. Care sunt dispozitivele preferate?”, Florinel Chiș, Director Executiv - ARMO - Asociația Română a Magazinelor Online, ne-a spus:

”2020 a fost anul în care comerțul electronic a confirmat nu doar că este sectorul economic cu cea mai importantă creștere din România, dar și că poate juca rolul de pilon de bază într-o nouă normalitate, pe care încă o experimentăm. Dorința de a limita timpul petrecut în spații ce se pot aglomera, concomitent cu rapiditatea și diversitatea pe care ecommerce-ul le oferă s-au transpus într-o depășire a pragului de 5 miliarde de euro, cifră de afaceri.

Dacă vorbim despre tendințe, atunci putem lua în calcul diferite etape, derivate din evoluția situației generată de pandemie. La începutul anului trecut a fost o avalanșă de comenzi de produse destinate curățeniei, igienizării, dar mai ales echipamente de protecție medico-sanitare. Apoi s-a făcut trecerea destul de repede către telemuncă și învățământ la distanță, iar aceste schimbări s-au reflectat și în structura coșului de cumpărături digital: utilizatorii au început să cumpere online alimente de zi cu zi, au investit în mobilier care să le permită să lucreze sau să studieze de la distanță, în decorațiuni și produse din gama home&deco, dar și în produse electro-IT care să faciliteze comunicarea de la distanță”.

Schimbări și în ceea ce privește comportamentul consumatorului

”De asemenea, am observat schimbări și în ceea ce privește comportamentul consumatorului: pe fondul recomandării autorităților de a evita cash-ul am observat o creștere remarcabilă a preferinței pentru plata cu cardul. Concret, gradul de adopție al plăților cu cardul aproape s-a dublat, ajungând la aproximativ 60% în cazul marilor orașe, în timp ce opțiunea de mobile wallet a crescut cu peste 140%, față de 2019. Nu în ultimul rând, a crescut și preferința pentru soluțiile de livrare ce permit mai multă flexibilitate și opțiunea de ridicare personală a coletelor.

În ceea ce privește dispozitivele preferate, aici nu mai există nicio surpriză, doar o confirmare a trendului: mobile first. Unii dintre membrii ARMO au înregistrat chiar peste 80% dintre vizite ca fiind generate de pe dispozitive mobile, iar această cifră ne arată că viitorul comerțului online este în mâinile utilizatorilor, la propriu”, ne-a mai spus Florinel Chiș, Director Executiv - ARMO - Asociația Română a Magazinelor Online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel