Florin Roman, CEARTĂ cu Adrian Țuțuianu: Ați dat foc țării!/ Ce vorbiți? Asta e prostia lui Victor Ponta

Roman - Tutuianu
Roman - Tutuianu

Conflict între Florin Roman și Adrian Țuțuianu, în direct! 

A fost scandal după împrumutul de 3 miliarde anunțat de Florin Cîțu, la B1 TV.

Iată schimbul de replici de la B1 TV: 

Florin Roman: Din păcate, opoziția devine opoziție fake news. Eu înțeleg să contești măsurile Guvernului, dar nu să minți, că asta nu e în regulă. Am fost acuzați că tăiem pensii și salarii. Nu s-a tăiat nicio pensie și niciun salariu la ora actuală, în România, dimpotrivă. Au spus că nu se majorează salariile profesorilor. Î condițiile în care de la 1 ianuarie se aplică legea salarizării și li se dă acea pătrime, PSD vine și spune că au auzit ei că în septembrie nu se mai face acea majorare de 50%. Pe bune? În condițiile în care banii sunt prinși în buget, în condițiile în care se aplică majorarea de la 1 ianuarie și iese ministrul Muncii și prezintă cifrele și spune: nu, dom`ne, nu e așa, că bănuim noi. Spunea domnul Țuțuianu de împrumutul de 3 miliarde de euro. Domnu ministru, deci eu am discutat de dl Cîțu, acum am vorbit, în timpul ce vorbeați dvs...

Adrian Țuțuianu: Faceți exact ce făcea doamna Dăncilă, vă împrumutați la prețuri foarte mari!

Florin Roman: Dumneavoastră ați făcut parte dintr-un partid, PSD, care anul trecut, din cifre oficiale ale Ministerului de Finanțe, a împrumutat 5 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului. A venit moțiunea de cenzură, a venit noul guvern și în două luni, Florin Cîțu a făcut economie din dobânzi de 600 de milioane de lei. În momentul în care ai un deficit excesiv real de peste 4%, vorbim de un an 2020 în care legea pensiilor presupune 40% - 1 septembrie, partea de pensii, și majorări pe legea salarizării.

Adrian Țuțuianu: V-ați împrumutat pentru pensii acum, dom`ne?Dumneavoastră chiar aveți impresia că nu înțelegem despre ce vorbim?

Florin Roman: Ca să se poată finanța acest deficit pe care PSD îl prezenta, oficial, sub 3%, ce a făcut PSD? PSD s-a împrumutat.

Adrian Țuțuianu: Deficitul este al dumneavoastră, nu al PSD.

Florin Roman: (...) Ministerul Finanțelor Publice a prezentat un calendar și un necesar pentru anul 2020. PSD și-a făcut un calendar de 6 miliarde, Cîțu și-a făcut un calendar de 3 miliarde. Pe partea de cheltuieli, au început reorganizarea ministerelor, care înseamnă reduceri de cheltuieli. (...)  Anul ăsta vrem să stabilizăm praful pe care l-a lăsat PSD. Trebuie să ai tupeu să vii să spui că se împrumută Cîțu, când tu spuneai că ești cu deficit sub 3%, e lapte și miere. Ei au făcut partea de lege a salarizării? Așa cum face PSD, într-un mod foarte parșiv, au dus cheltuielile majore pe pensii și pe salarii pe 2019, 2020, 2021. Eu n-au făcut decât partea de 1 pe 4. Alocațiile se plătesc, în momentul în care există rectificare. Eu nu cred că domnul Țuțuianu făcea vreo plată la Consiliul Județean fără să aibă resursa bugetară.

Ecaterina Andronescu: În Legea Bugetului, există bani pentru alocații până la sfârșitul anului. Puteați să dați pe prima jumătate a anului și la rectificare se completau. 

Adrian Țuțuianu: Știți care e problema astăzi? Angajările de răspundere înseamnă dispreț față de Parlament. Legea de majorare a alocațiilor a fost adoptată de Parlament și Guvernul vine și suspendă adoptarea unei legi. E inacceptabil!

Florin Roman: Noi facem, dvs. doar vorbiți! 

Adrian Țuțuianu: Dom`ne, vreți să discutăm de 3 miliarde de euro care înseamnă doar împrumuturi prin emisiunea de obligațiuni pe piețe externe? 

Florin Roman: D`le Țuțuianu, ați făcut parte dintr-un partid care a dat foc acestei țări! 

Adrian Țuțuianu: Eu n-am dat foc la nimic! 

Florin Roman: Ba da! 

Adrian Țuțuianu: Eu mi-am făcut datoria! Dvs. faceți ce a făcut și doamna Dăncilă în ultimul an, vă împrumutați excesiv și 4% deficit înseamnă 12 miliarde de euro, pe care trebuie să-l luați într-un an. 

Florin Roman: Care sunt soluțiile dvs?

Adrian Țuțuianu: Reorganizarea adminitrativă a teritoriului!

Florin Roman: Ce vorbiți? Asta e prostia lui Victor Ponta care se face în patru ani! Economisiți vreun leu?

Adrian Țuțuianu: De la acordarea de anumite ajutoare pentru companii mari, multinaționale, se puteau lua banii pentru alocații! 

Florin Roman: Noi vom plăti alocațiile, nu doar batem din gură. 

Adrian Țuțuianu: Am obligația față de alegători să vă sancționez. 

Florin Roman: Nu aveți moralitatea să veniți să spuneți...

Adrian Țuțuianu: Dvs. dați certificate de moralitate cumva? 

Florin Roman: Dvs. cu PSD-ul ați adus țara în situația asta! 

Adrian Țuțuianu: Știți de ce vreți să faceți anticipate? Ca să nu ajungeți în situația să pierdeți puterea! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel