Florin Roman a scăpat declarația în direct: Lovitură pentru UDMR. ”Nu avem niciun interes”

foto pexels
foto pexels

Se fac calcule pentru alegeri și se pare că nu este nicio miză, în primă fază, pentru a trage partidele mici peste pragul electoral de 5%. 

Florin Roman, deputat PNL, a declarat, la Antena 3, că ”După redistribuirea mandatelor, pentru că la europarlamentare câștigătorul ia aproape totul, va fi o majoritate de 50% + 1 din numărul de mandate. S-ar putea chiar două mandate în plus față de jumătate. (...) Pe mobilizarea primarilor, PSD și PNL înseamnă aproape 3000 de primari, ceea ce se va vedea în ziua votului. (...) Poate cel mai stabil electorat și cel mai stabil procent e cel de 7% - UDMR. La o prezență de peste 50% la vot, va fi foarte aproape de a intra sau nu intra. La prezență mare, UDMR are o problemă”

”UDMR, vă spun eu, intră cu 5% ca de obicei” a intervenit Bogdan Ficeac. După ce i s-a spus că UDMR-ul îl bagă ei, în Parlament, ca de fiecare dată, Florin Roman a spus că ”la europarlamentare, nu avem niciun interes”. 

Amintim că la ultimele alegeri, se ridicase ipoteza conform căreia UDMR a făcut pragul de 5% pe voturile din sudul țării, date în ultimele ore înainte de închiderea urnelor, unde nu sunt reprezentanți maghiari. Astfel, lasă de înțeles liderul liberal, UDMR s-ar putea să nu facă scorul la alegerile europarlamentare, nefiind vreo miză pentru a-i ajuta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel