Florin Popescu, trimis în judecată pentru conflict de interese şi fals în declaraţii

Florin Popescu, fost președinte al Consiliului județean Dâmbovița și actual deputat PMP, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, pentru că, în perioada în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a semnat contracte de lucrări cu firma Procor, la care fusese acţionar, şi pentru fals în declaraţiile de avere din perioada 2008-2011.

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului POPESCU FLORIN AURELIAN (deputat în Parlamentul României) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese (8 acte materiale) şi fals în declaraţii (8 acte materiale)", informează un comunicat de presă, publicat de site-ul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Inculpatul, în perioada august 2008 – noiembrie 2010, în calitate de preşedinte al unui consiliu judeţean, a semnat 7 acte adiţionale la un contract de lucrări încheiat între consiliu şi societatea comercială S.C. „P." S.A. la care acesta, împreună cu tatăl şi fratele său, a deţinut calitatea de acţionar până la data de 14.07.2008, precum şi un contract de lucrări, încheiat cu aceeaşi societate comercială, realizând, în mod indirect, un folos material, atât pentru sine, cât şi pentru rudele sale.

Citește și Lovitură pentru Florin Popescu. Pe ce i-a fost pus sechestru

Astfel, a asigurat disponibil bănesc pentru societatea comercială anterior menţionată, necesar, între altele, pentru achitarea drepturilor salariale pentru tatăl său (pentru perioada august 2008 – iunie 2009), în sumă de 10.383 lei şi, respectiv, pentru fratele său (pentru perioada august 2008 – mai 2010), în sumă de 3.537 lei. Totodată, a asigurat achitarea chiriei datorate societăţii comerciale „B.T." S.A. (la care familia inculpatului era acţionar majoritar), în sumă de 44.859 lei/lună şi, pe de altă parte, a asigurat solvabilitatea S.C. „P." S.A. în vederea achitării creditului contractat de această societate de la o bancă şi garantat de „B.T." S.A., între altele, cu un bilet la ordin emis de companie şi avalizat de tatăl său.

De asemenea, în perioada în care a îndeplinit funcţia de preşedinte al unui consiliu judeţean, inculpatul Popescu Florin Aurelian a participat la Adunările Generale ale Acţionarilor a trei dintre societăţile comerciale la care avea calitatea de acţionar, în cadrul cărora s-au luat hotărâri cu privire la o altă societate comercială cu care primele trei societăţi derulau relaţii comerciale.
Totodată, inculpatul, în aceeaşi calitate de preşedinte al unui consiliu judeţean, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declaraţiilor de avere din datele de 25.06.2008, 15.07.2008, 10.06.2009, 21.10.2010, 25.05.2011, iar, în calitate de deputat în Parlamentul României, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu ocazia depunerii declaraţiilor de avere din 12.06.2007, 12.06.2008 şi 07.07.2008.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se mai precizează în documentul citat. 

Deputatul Florin Popescu mai este implicat într-un alt dosar, în calitate de învinuit. Politicianul este acuzat că, în perioada în care se afla la șefia PDL Dâmbovița, și-a folosit influența și autoritatea și i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel