Florin Popescu, "Baronul puilor" din Dâmbovița, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Deputatul Florin Popescu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Decizia Înaltei Curți nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile.

Florin Popescu, fostul  președinte al CJ Dâmbovița, supranumit și "Baronul Puilor", este acuzat că a cerut şi primit de la administratorul unei firme peste 60 de tone de pui grill, pe care le-a distribuit ulterior cetăţenilor, în campania electorală a alegerilor locale din 2012.

Potrivit rechizitoriului, în 2012, Florin Popescu, "folosindu-și influenţa şi autoritatea ce decurgeau din funcţiile de preşedinte al unui partid politic (PDL - n.r.), organizaţia judeţeană Dâmbovița și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, l-a determinat pe un denunțător să-i remită mai multe foloase necuvenite", mai precis cantitatea de 60.992,2 kg pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetățenilor din județul Dâmbovița, cu ocazia campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012. În acea perioadă, Popescu a candidat și el pentru obținerea unui nou mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

[citeste si]

Anchetatorii detaliază modul în care Florin Popescu a primit puii daţi apoi cetăţenilor. Astfel, în martie 2012, un intermediar i-a transmis denunțătorului, administrator al unei firme, că se aproprie alegerile locale şi trebuie să dea filialelor locale ale partidelor politice importante câte 250.000 euro.

Denunţătorul, susţine DNA, i-a răspuns că suma este prea mare, el fiind dispus să dea cel mult câte 100.000 euro, pentru fiecare partid politic important.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel