Florin Mergea și Rohan Bopanna, victorie colosală la Turneul Campionilor 2015

Românul Florin Mergea a avut un start extraordinar la Turneul Campionilor 2015, alături de partenerul său Rohan Bopanna. Dublul româno-indial a învins, după o oră de joc, legendara pereche formată din gemenii Bob şi Mike Bryan, cu scorul de 6-4, 6-3.

Aflaţi în premieră la Londra, Bopana şi Mergea nu au avut deloc emoţii la debut. După un start puţin ezitant, cei doi au revenit excelent în meci şi au controlat fiecare punct, impunându-se extrem de lejer. Americanii, deţinători a patru titluri la Turneul Campionilor, nu au arătat în niciun moment că se află la 14-a participare în această competiţie. Au fost extrem de nervoşi şi nu au găsit vreun răspuns la jocul extrem de solid şi ofensiv al adversarilor, scrie digisport.ro.

[citeste si]

Aceasta a fost patra victorie a lui Mergea în cele cinci meciuri disputate în acest an cu fraţii Bryan. Românul a câştigat în faţa lor la Australian Open şi la Dubai, în echipă cu britanicul Dominic Inglot, şi la Wimbledon, cu Rohan Bopanna. Mergea şi Bopanna au pierdut doar întâlnirea din cadrul turneului de la Washington.

În următorul meci, Florin Mergea și Bopanna vor întâlni perechea italiană formată din Simone Bolelli și Fabio Fognini.

După șase ani în care au dominat autoritar proba de dublu în tenisul mondial, terminând de fiecare dată pe prima poziţie la finalul sezonului (de 10 ori în ultimii 12 ani americanii au ocupat fotoliile de lideri în decembrie), fraţii Bryan îşi văd acum serios ameninţată supremaţia. Principalii contracandidaţii la locul 1 în lume sunt Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel