Florin Iordache, primul mesaj după adoptarea Statutului magistraţilor

Florin Iordache
Florin Iordache

Florin Iordache a declarat, marţi, după adoptarea în comisie a modificărilor la Statutul judecătorilor şi procurorilor, că nu mai există motive ca această lege să fie contestată la Curtea Constituţională.

'Am finalizat practic cea de-a treia lege în care, în urma răspunsului Curţii Constituţionale, trebuia să definim eroarea judiciară, prin dezbateri şi discuţii în comisia specială am definit şi eroarea judiciară, astfel încât şi ce-a de-a treia lege să ajungă la promulgare. Din punctul nostru de vedere, nu mai sunt motive să fie atacată la Curtea Constituţională. Nu ştiu de vor face colegii din opoziţie sau ce va face preşedintele Iohannis. Deja CCR, în cele două decizii anterioare, s-a pronunţat şi atunci fără îndoială noi credem că nu mai sunt elemente. Considerăm că astăzi, dacă va fi un vot în Senat, şi această lege le va ajunge pe celelalte două, astfel încât pachetul care vizează legile justiţiei să fie în sfârşit promulgat', a afirmat Iordache.

Urgența adoptării modificărilor

Întrebat în legătură cu urgenţa adoptării acestor modificări, Iordache a spus: 'Dezbaterea pe această lege s-a desfăşurat înainte de a intra în Camera Deputaţilor. Am întrebat dacă sunt amendamente sau alte discuţii, singurele corelări erau cu acea sintagmă 'gravă'. Este ca în rugby. Cine are mingea, o protejează, aşa facem şi noi. Ca în rugby, avem o lege pe care trebuie să o protejăm şi să o trimitem ca preşedintele să o promulge'. Comisia specială pentru legile Justiţiei a adoptat marţi modificările la Statutul judecătorilor şi procurorilor, lege reexaminată ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, cea mai importantă schimbare fiind definiţia erorii judiciare.

Dezbatere în Senat

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului. Anterior, Camera Deputaţilor a adoptat, cu 181 de voturi 'pentru', 74 - 'împotrivă' şi 5 abţineri, actul normativ. Senatul este for decizional în acest caz.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel