Florin Iordache, noul ministru al Justiției, atac la Mădălina Dobrovolschi

Florin Iordache, noul ministru al Justitiei, a criticat reacția de joi a Mădălinei Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis. Aceasta a spus că președintele Klaus Iohannis este indignat de acțiunea Avocatului Poporului la Curtea Constituţională cu privire la Legea 90/2001.

"Gestul Avocatului Poporului mi se pare normal. Din câte știu, dacă Avocatul Poporului constată că într-o lege există încălcări, atunci este obligat să sesizeze CCR. În același timp, am văzut reacția purtătorului de cuvânt a Administrației Prezidențiale... era foarte agitată. Nu are de ce să fie agitată atâta timp cât într-un stat de drept, Avocatul Poporului constată că o lege este neconstituțională... este un lucru legal și normal. Decizia pe care o va lua CCR trebuie respectată", a spus ministrul Justiției.

[citeste si]

Amintim că Mădălina Dobrovolschi a precizat joi că prin acțiunea Avocatului Poporului "se poate deschide poarta condamnaților penali să conducă, să dețină funcții înalte în stat".

"Președintele României trage un semnal de alarmă, pentru că toți românii trebuie să înțeleagă cât de periculos este un astfel de demers. Practic, prin demersul Avocatului Poporului se poate deschide poarta condamnaților penali să ajungă să ne conducă, să ocupe funcții înalte în stat", a menționat ea.

Purtătorul de cuvânt al șefului statului a arătat că rolul președintelui Iohannis este să atragă atenția atunci când există semnale negative în spațiul public.

"Este rolul președintelui să vegheze la respectarea Constituției și la modul în care interacționează instituțiile statului. Sub aspectul respectării drepturilor și libertăților cetățenești se pot ascunde astfel de demersuri, care au în spatele lor un beneficiar unic. Este clar că nu este scopul principal acela de a clarifica un text al Constituției, care a fost clar timp de 16 ani, ci cu totul alte interese", a mai spus Dobrovolschi.

Întrebată dacă Avocatul Poporului ar trebui să-și dea demisia după acest gest, Mădălina Dobrovolschi a răspuns că acesta "trebuie să asculte cu foarte multă atenție mesajul venit din partea președintelui României și să analizeze toate argumentele pe care le-am adus în spațiul public din acest punct de vedere".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel