Florin Iordache, legile Justiţiei: ANUNŢUL MOMENTULUI

Florin Iordache
Florin Iordache

Florin Iordache, preşedintele Comisiei parlamentare pentru legile Justiţiei, a anunţat că nu va exista un prag valoric în cazul abuzului în serviciu. 

Abuzul în serviciu va fi redefinit fără a exista un prag valoric. Anunţul a fost făcut de către Florin Iordache, preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei. Acesta a menţionat că pragul de 50.000 de euro din propunerea CSM de modificare a Codului penal, la articolul 308 referitor la infracţiuni de corupţie şi de serviciu comise de alte persoane, nu se va regăsi la redefinirea abuzului în serviciu stabilită de articolul 297 Cp. 

"Discutăm despre un articol 308 care vizează anumite intensităţi valorice pentru care e o pedeapsă mai mică sau mai mare. Este deocamdată la acest moment o propunere de la care plecăm. Am invitat toate asociaţiile profesionale, Ministerul Justiţiei şi toţi cei care sunt interesaţi să facă observaţii, dar noi considerăm că acel amendament în formularea pe care ne-a propus-o CSM este un amendament care poate fi susţinut, care rezolvă multe chestiuni. Nu am discutat încă cum va fi formulat articolul 297, cu abuzul în serviciu. (...)

[citeste si]

Avem, în acest moment, în ceea ce priveşte abuzul în serviciu 14 propuneri cu un prag mai mare sau mai mic. Eu am spus că este foarte bine ca abuzul în serviciu să fie redefinit, să nu aibă prag, pentru că în momentul în care există un prag - de ce este 10 lei, de ce nu este 100.000 de euro. Şi atunci va fi permanent ideea în societate că de fapt definiţia abuzului în serviciu este făcută pentru o persoană sau alta. De aceea, cred că în urma dezbaterilor şi în urma unei largi consultări a tuturor celor interesaţi, vom avea o buna definiţie a articolului 297", a afirmat Iordache, marţi, după şedinţa Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei. 

Toate amendamentele CSM vor fi susţinute de către PSD

"Nu ştiu ce fac alţii, dar noi considerăm că peste CSM nu e nimic. Şi atunci, CSM, prin amendamentele propuse, noi considerăm că sunt nişte amendamente bune şi acest articol 308 în formula aceasta îl vom susţine. Acel 50.000 euro, dacă vă uitaţi bine, când discutam despre Codul vamal acea sumă şi până acum a existat, deci nu e nimic nou. Toate propunerile pe care CSM le-a făcut, le însuşim, abuzul în serviciu este ultima infracţiune pe care trebuie să o redefinim ţinând cont de decizia Curţii", a adăugat Iordache. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel