Florin Georgescu, profesor de economie pentru PDL, în Camera Deputaților

În timpul dezbaterilor pe moțiunea simplă de marți, vicepremierul Florin Georgescu le-a oferit deputaților PDL explicația dintre deficitul neconsumat şi excedentul bugetar, după ce unul dintre ei a afirmat că la buget este un excedent de 11 miliarde lei.

Plenul Camerei Deputaţilor au dezbătut, marți, moţiunea simplă iniţiată de 59 de parlamentari PDL şi intitulată "Guvernul USL- frâna de motor a bugetului". La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 250 de deputaţi, 55 fiind absenţi.

La ședința de plen a Camerei Deputaților a participat și ministrul de Finanțe Florin Georgescu, care le-a atras atenția deputaților PDL că se află în eroare, întrucât "între deficit neconsumat şi excedent este o diferenţă ca de la cer la pământ".

„Referitor la faptul că am avea un excedent de 11 miliarde în buget, haideţi să ne hotărâm asupra termenilor folosiţi, stimaţi colegi, întrucât se face o confuzie terminologică foarte gravă. (...) Între deficit neconsumat şi excedent este o diferenţă ca de la cer la pământ. Adică deficit este când ai cheltuieli mai mari decât veniturile, iar excedent când ai venituri mai mari decât cheltuielile. România are anul asta deficit de 2,2%. La luna septembrie deficitul era de 1,2%, ceea ce înseamnă o economie la deficit, nu excedent”, a explicat Florin Georgescu, potrivit NewsIn. El a făcut aceste precizări după ce un deputat PDL a spus, în timpul dezbaterilor că la buget este un excedent de 11 miliarde lei.

PDL a depus la Camera Deputaţilor, luni 15 octombrie, moţiunea simplă "Guvernul USL - frâna de motor a bugetului", iniţiată de 59 de deputaţi democrat-liberali, în care cereau prezentarea bugetului de stat şi a bugetului pentru asigurările sociale pe 2013 până la 1 noiembrie 2012, invocând mai multe motive care reclamă necesitatea acestui demers.

Astăzi, plenul Camerei Deputaţilor a respins moţiunea simplă pe buget depusă de PDL cu 130 "împotrivă", 43 "pentru" şi 15 abţineri.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel