Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Florin Georgescu: Poșta Română se privatizează

DCNews Team / 25 iul 2012 / 19:28
Poșta Română
Poșta Română
 

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Georgescu, a anunțat miercuri, la finalul ședinței Executivului, că echipa guvernamentală a aprobat strategia de privatizare a Companiei Naționale Poşta Română (CNPR), în proporție de minim 20%.

"Strategia de privatizare a Poştei Române a fost aprobată astăzi în Guvern. Este prevăzută privatizarea în proporţie de minimum 20%. Trebuie făcute evaluări de către consultantul de specialitate şi într-un timp rezonabil, câteva săptămâni, vor fi făcute şi asemenea evaluări (privind câştigurile statului în urma privatizării Poştei Române, n.r.). În momentul acesta nu dispunem decât de strategie, de paşii care vor fi făcuţi în procesul de privatizare. Decizia este, oricum, ireversibilă: Poşta se privatizează", a menţionat Florin Georgescu.

În privinţa sumelor pe care statul român ar putea să le încaseze în urma acestei privatizări, Georgescu a explicat că “trebuie făcute evaluările de către consultantul de specialitate și, în câteva săptămâni, vor fi făcute și asemenea evaluări”.

Conform proiectului de HG publicat pe site-ul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, va fi angajat un consultant internaţional specializat pentru privatizarea CNPR, care va fi realizată prin majorarea capitalului social cu cel puţin 20%.

Consultantul internaţional special va putea face propuneri de modificare şi completare a strategiei de privatizare, urmând ca toate cheltuielile (onorariul consultantului internațional, plata unor firme de avocatură, precum și cele legate de pregătirea și realizarea privatizării, inclusiv cele de publicitate) să fie suportate, potrivit proiectului de act normativ, de către Compania Naţională Poşta Română S.A.

 

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25