Florin Dobre, profesor ASE, la interviurile DCNews și DCBusiness. Diferența dintre vechiul și noul ROBOR

Florin Dobre, cadru didactic universitar în cadrul ASE Bucureşti, Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, a explicat diferenţele dintre vechiul şi noul ROBOR, live pe DCNews şi DCBusiness.

Florin Dobre a explicat diferenţele dintre vechiul şi noul ROBOR, la interviurile DCNews și DCBusiness, după ce BNR a anunțat, ieri, noul indice pentru creditele de consum.

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 2,36% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul IV 2018. Rata de dobândă zilnică a tranzacţiilor interbancare reprezintă media ponderată a ratelor de dobândă cu volumele tranzacţiilor de pe piaţa monetară interbancară (indicele zilnic). Aceşti indici se publică pe website-ul BNR în secţiunea Info financiar. BNR va publica indicele zilnic şi, la sfârşitul fiecărui trimestru, valoarea actualizată a indicelui de referinţă pentru creditele consumatorilor.

Florin Dobre este cadru didactic universitar în cadrul ASE Bucureşti, Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune. Este un economist cu o vastă experienţă în cadrul policitilor fiscale. A făcut parte din grupele de lucru de politica fiscală şi TVA din cadrul Accountancy Europe și a reprezentat mediul de afaceri din Uniunea Europeană în cadrul VAT Forum al Comisiei Europene.

Începând cu orele 12:30, Florin Dobre va explica, la interviurile transmise live pe DCNews și DCBusiness, diferenţele dintre vechiul şi noul ROBOR anunțat ieri, 2 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel