Florin Condurățeanu, semnal de alarmă: Este o boală silențioasă

Osteoporoza implică slăbirea treptată a oaselor din cauza scăderii nivelului de calciu din organism. Această boală afectează tăria și densitatea oaselor și crește riscul fracturilor. 

În această dimineață, Florin Condurățeanu a vorbit la România TV despre pericolele osteoporozei și cine sunt afectați de această afecțiune. 

"Odată cu instalarea menopauzei, apare osteoporoza, în mod predilect, la femei. Dar nu sunt scutiți nici bărbații. Se recomandă analiza de densitate osoasă, care să fie făcută la un an sau doi. Ca să încerci să întârzii procesul prin administrarea de calciu cu vitamina D, care asigură o asimiliare de calciu. Este o boală silențioasă."

Ce trebuie făcut pentru a combate osteoporoza

Nu neglija mișcarea

Un mod simplu de a avea mușchi puternici este să fii activ. Efortul fizic fortificî semnificativ oasele, reducând riscul ruperii acestora din cauza unei căzături sau lovituri.

Redu consumul de băuturi alcoolice

Consumul moderat de băuturi alcoolice poate îmbunătăți absorbția calciului, dar fără excese. Consumând băuturi alcoolice în exces, oasele și starea generală de sănătate vor fi alterate. Mai mult, alcoolismul afectează echilibrul, crescând riscul căzăturilor și al fracturilor osoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel