Florin Cîțu și miniștrii, la Bruxelles. Rareș Bogdan, anunț crucial despre PNRR

Florin Cîțu, la Bruxelles pentru negocierile care vizează PNRR
Florin Cîțu, la Bruxelles pentru negocierile care vizează PNRR

Premierul Florin Cîţu pleacă, marți,  la Bruxelles, iar miercuri, premierul alături de mai mulţi miniştri vor avea negocieri pentru PNRR.

Premierul Florin Cîţu, alături de mai mulți miniștri  vor pleca  la Bruxelles, unde  la ora 20.15, ora României, va avea o cină de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit unei informații a Executivului.

Rareș Bogdan a explicat, luni seara, la B1 că  termenul-limită până la care România trebuie să prezinte PNRR la Bruxelles este  „29, în această lună – practic, până pe 1 iunie, el trebuie depus, 29 este ultima zi în care se poate trimite. Până acum, au trimis 14 țări. Unele dintre ele, și chiar dintre cele care au trimis, au cerut completări. Ce este foarte important este că acest plan este un adevărat Plan Marshall pentru România. Niciodată România, în istoria ei, nu a primit 30 de miliarde, mai precis 29,2 miliarde de euro, într-o formulă extrem de clară, pe care românii trebuie s-o știe ca să înțeleagă de ce e importantă apartenența noastră la UE”.

”Miercuri  este o zi plină la Bruxelles în care, practic, reprezentanţii României  se vor întâlni cu principalii comisari şi vor discuta subiectele legate de energie – că, de asemenea, România are peste 40% din comunităţi nelegate la reţelele de gaze. Aceeaşi problemă o avem cu irigaţile, unde Comisia a spus iniţial că finanţările se fac pentru apa desalinizată. Noi nu putem duce apă desalinizată, atâta timp cât avem ape curgăarte. Era o problemă legată de viitorul  Europei şi de faptul că, în următrii 30 de ani, se va pierde peste 25% din ceea ce înseamnă astăzi debite de apă curgătoare, a mai declarat  Rareş Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel