Florin Cîţu: Sectorul HORECA, scutit de la plata impozitului pentru acest an

Ministrul Finanțelor  a anunţat că întreg sectorul HORECA va beneficia de o scutire a impozitului specific până la finalul anului. De asemenea, ministrul Finanţelor a anunţat că firmele care au acumulat datorii de la începutul stării urgenţă îşi vor putea eşalona plata datoriilor pe o perioadă de 12 luni.

"Joi vom avea în primă lectură o ordonanţă de urgenţă pentru eşalonarea datoriilor acumulate pe perioada stării de urgenţă, de la începutul stării de urgenţă şi până la 25 octombrie. Aceste datorii o să fie amânate pe o perioadă de 12 luni şi eşalonarea se va acorda în termen de cel mult 5 zile pe baza unei cereri la care se anexează o propunere de grafic, fără a fi necesară constituirea de garanţii.

În continuare venim în sprijinul companiilor. Vrem să ne asigurăm că toate trec peste această perioadă dificilă", a anunţat ministrul Finanţelor.

Florin Cîţu a precizat că vor putea fi depuse cereri de eşalonare până la data de 15 decembrie inclusiv.  "E timp pentru toată lumea să depună aceste cereri.

Scutiri de impozite pentru HORECA

"Tot în aceeaşi OUG vom avea scutirea de impozit specific pentru sectorul HORECA care se va prelungi până la finalul anului. Sectorul a avut deja o scutire de la plata impozitului specific pe o perioadă de 150 de zile. Vom face această scutire până la finalul anului.

În 2020, întreg sectorul HORECA este scutit de plata impozitului specific pentru tot anul. Este ceea ce am spus de la început. Vom veni în sprijinul sectorului. Sectorul HORECA este unul dintre campionii programului IMM Invest", a menţionat Florin Cîţu, potrivit romaniatv.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel