Florin Cîţu: România, cel mai mic deficit din UE. Mircea Coşea îndeamnă la realism: Nu putem fi mai rapizi ca alţii, depindem de ei

Profesorul Mircea Coşea i-a răspuns ministrului de finanţe Florin Cîţu, după ce acesta a afirmat că România va avea cel mai mic deficit bugetar din UE. 

"Executivul îşi poate permite orice, dar trebuie să aibă în vedere că poate greşi oricând. Acum, aşa cum este previzionată economia pentru următoarele etape, România nu poate suporta o creştere a pensiilor cu 40 la sută. Există, sigur, voci, politice în principal, care spun că ar exista banii, că Guvernul ar putea fi mai responsabil. Da, se pot aduna toate firimiturile pentru o creştere cu 40 la sută, dar doar pentru câteva luni.", a declarat Mircea Coşea la Antena 3. 

Răspuns pentru Cîţu: "Deficitul mic nu e un record"

"E foarte greu să înţeleg declaraţia dlui Cîţu, pentru că nu ştiu dacă există o întrecere în Europa, legat de cine are deficitul mai mic. Dacă ne uităm acum la ce se întâmplă în Europa, vedem că deficitul este mare pentru că el finanţează economia, în principal prin investiţii. Deci dacă avem un deficit mai mic decât alţii, absolut nu ne interesează, nu e un record. Important e ce facem cu acel deficit! Promisiunea că nu vom intra în recesiune tehnică nu are nicio importanţă acum. România este dependentă de economia mondială, nu putem fi noi azi mai rapizi în relansare decât alţii. 70 la sută din relaţiile noastre externe depind de câteva ţări europene care au dificultăţi!", a conchis profesorul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel