Florin Cîțu: Plafonarea duce la penurie. Asta au făcut comuniștii

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Florin Cîțu, președintele PNL, a susținut, marți, o conferință de presă. Acesta a spus că o eventuală plafonare a prețului la alimente va duce la penurie.

„Dacă plafonezi câteva prețuri, mai bine te duci și plafonezi toate prețurile din ecomonie, altfel nu are niciun sens. Ideea este că plafonarea duce la penurie. Am văzut că sunt țări care au încercat câteva luni acest lucru și apoi au renunțat la măsură. Trebuie să fim foarte atenți. Există companii care vor să investească în România. Dacă noi tot susținem că vom plafona prețurile, că vom interveni în piață... nimeni nu vrea să-și pună banii într-un sector care este controlat de Guvern”, a spus, marți, președintele PNL, Florin Cîțu.

„Să știți că piața forței de muncă le influențează pe toate. Dar cel mai bine le reglează piața. Dacă noi credem că există vreo minte luminată care stă undeva și determină prețul ăsta e cel mai bun și așa se reglementează piața, e greșit. Asta au încercat toți comuniștii”, a spus Florin Cîțu. „Dacă cumva crede cineva că poate să stea să determine prețul pentru fiecare piață, pentru că știe mai bine decât ce fac oamenii, decât deciziile de consum, investiții, economisire, ne înșelăm amarnic”, a spus Florin Cîțu. 

Cîțu, despre incidentul din Parlament: Cine se aseamănă, se adună

Amintim că președintele PNL, Florin Cîțu, a comentat incidentul din Parlament provocat de liderul AUR, George Simion, spunând că astfel de agresiuni trebuie sancționate drastic. Liderul liberal i-a criticat pe reprezentanții USR pentru că au rămas în sală cu cei de la AUR.

„Voi propune în Birourile Permanente Reunite să găsim sancțiuni clare și dure. Erau chestorii acolo care nu și-au făcut treaba, este o imagine îngrozitoare... Chestorii trebuiau să intervină și să-l scoată din sală pe George Simion”, a spus Florin Cîțu.

Președintele PNL a mai spus că sancțiuni erau necesare și atunci când liberalul Florin Roman a fost îndepărtat de la pupitrul Parlamentului.

„Și colegul meu Florin Roman a fost agresat, atunci era o grupare USR AUR... Noi trebuia să reacționăm mai rapid, trebuia să-i sancționăm pe cei care l-au agresat pe Florin Roman... Cine se aseamănă, se adună, azi au rămas în Parlament cei de la USR și de la AUR”, a precizat Florin Cîțu.

Potrivit președintelui PNL, sancțiunile pentru politicienii violenți trebuie să fie stabilite atât în interiorul Parlamentului, cât și de celelalte instituții ale statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel