Florin Cîțu: Miniștrii trebuie să lucreze 24 de ore pe zi, în perioada următoare

Sursa foto: Facebook Florin Cîțu
Sursa foto: Facebook Florin Cîțu

Florin Cîțu a anunțat noul program de lucru al miniștrilor, în perioada următoare.

"Toţi trebuie să lucreze 24 de ore pe zi"

"În ceea ce priveşte perioada următoare, am avut o discuţie cu miniştrii, astăzi. Toţi trebuie să lucreze 24 de ore pe zi, în următoarele zile, pentru a ne asigura că totul este perfect, în momentul în care vom depune PNRR-ul. În ceea ce mă priveşte, voi avea întâlniri de două ori pe săptămână cu doamna Vestager, responsabilă de România. Şi, ca să mă asigur că o să avem acest progres, dacă o să fiu implicat de două ori pe săptămână, orice derapaj sau întârziere poate să fie identificată rapid şi să o remedie. Tot cabinetul o să fie implicat, în această perioadă", a declarat Florin Cîțu.

"Cele mai multe țări au primit deja acceptul Comisiei Europene"

Astăzi, Corina Crețu a spus că cele mai multe țări au acceptul Comisie Europene, în ceea ce privește PNRR-ul, și că așteaptă ca România să-l finalizeze, după dezbaterile de săptămâna aceasta.

"Am participat în această dimineață la dezbaterea organizată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, pe marginea PNRR. Îi mulțumesc pentru invitație lui Florin Jianu - Președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România. În intervenția mea, am menționat faptul că săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului European, s-a propus realizarea unei dezbateri de urgență pe tema Programelor de Redresare și Reziliență, precum și adoptarea unei Moțiuni prin care se solicită Comisiei Europene să prezinte în forul legislativ european stadiul de negociere a acestor programe cu fiecare țară în parte. PNRR reprezintă o șansă istorică de reducere a decalajelor dintre state și din interiorul țării.

Am fost Raportor din partea Parlamentului European pentru acest Mecanism și sunt bucuroasă că am reușit să facem unele schimbări în sensul extinderii datelor de angajare (până la 31 decembrie 2024) și a datelor de finalizare a lucrărilor (31 decembrie 2026), față de cele inițiale care erau mult mai strânse.

IMM-urile sunt coloana vertebrală a oricărei economii, acesta fiind și motivul pentru care în 2016 am aprobat în Programul Operațional Regional Inițiativa pentru IMM-uri, iar în 2018 am aprobat o realocare cu peste 150 milioane EUR, program care nu a fost din păcate încheiat, dar care își propune să sprijine întreprinzătorii tocmai pentru a avea acces la creditare și condiții mai bune. Așteptăm acum forma finală a PNRR. Cele mai multe țări au primit deja acceptul Comisiei Europene, și sper ca Guvernul României să finalizeze PNRR-ul în urma dezbaterilor din această săptămână cu Comisia Europeană", a scris Corina Crețu pe Facebook.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy