Florin Cîţu, în culmea fericirii. "Nu mai există DUBII"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, exultă de fericire după ultimele date privind inflaţia. 

"Nu mai există DUBII: guvernarea liberală a dus la reducerea semnificativă a inflației. În luna iunie 2020 prețurile bunurilor de consum au crescut cu doar 0,08% față de luna mai. Față de aceeași luna a anului trecut prețurile bunurilor de consum au crescut cu 2.6%.

Anul trecut, guvernare socialistă, prețurile bunurilor de consum creșteau cu 3.8%!

Iar acum doi ani, în iunie, tot guvenare socialistă, prețurile bunurilor de consum creșteau ..ATENȚIE.. cu 5.4%!!! Atunci explodau prețurile și cei mai afecatati erau tocmai românii cu venituri mici. Grindeanu, Dancila, Ciolacu nu erau interesați atunci de cum îi sărăcesc pe români cu prețuri mari pentru că erau prea ocupați să-și umple buzunarele proprii.

Mai este o informație importantă pe care trebuie să o știe TOȚI românii. În iunie prețurile bunurilor alimentare AU SCĂZUT față de luna mai cu Datele oficiale DEMONTEAZĂ propaganda găștii socialiste.", a scris Florin Cîţu pe Facebook. 

"Dobânzi mai mici, acces la credite mai ieftin"

"Foarte Important.

Rata inflației în scădere înseamnă AUTOMAT dobânzi mai mici în economie. Costuri cu dobânzile mai mici înseamnă acces la credit mai ieftin pentru TOȚI românii. Dobânzile mai mici sunt esențiale în acest moment pentru că susțin efortul pe care îl facem prin creșterea investițiilor în economie.

Mix-ul de politici, fiscală și monetară, funcționează pentru prima oară în istoria noastră. Politica fiscală nu mai este prociclica. Este neinflationista. Acest lucru atrage după sine o politică monetară care poate să relaxeze fară riscuri condițiile monetare (dobânzi mai mici, rezerve minime obligatorii mai mici).

Investiții record, rata inflației în scădere și condiții monetare mai relaxate (dobânzi mai mici și RMO scăzut) garantează o revenire rapidă a economiei.", a mai scris ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel