Florin Cîțu, despre argumentul lui Ciolacu pentru care nu îl vrea premier: Mi se pare BIZAR!

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus că i se pare „bizar” că liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu îl vrea premier.  

„PNL vine în fiecare zi cu încă o flexibilizare. Suntem singurii care încercăm să rezolvăm aceste negocieri”, a declarat, miercuri, președintele PNL, Florin Cîțu, cu privire la negocierile cu PSD.

Președintele PNL a spus că discuțiile nu ar trebui să fie despre persoane, ca reacție la declarațiile liderului PSD, Marcel Cioacu, care a spus că Florin Cîțu nu ar trebui să fie premier, deoarece a fost demis de Parlament din funcția de prim-ministru.

„Până la urmă, nu despre asta este vorba. Am auzit și eu acest argument, mi se pare bizar. În primul rând, o moțiune de cenzură împotriva unei singure persoane este neconstituțională, asta ar însemna că cei de la PSD nu vor niciunul dintre membrii Guvernului să fie în viitorul Guvern. Mi se pare că ne ducem într-o direcție greșită, când vorbim despre persoane”, a spus președintele PNL.

De asemenea, Florin Cîțu a menționat că și el ar avea o listă întreagă cu persoane de la PSD pe care nu le-ar dori în guvern.

De asemenea, el a transmis un mesaj şi către colegii din partid: „Am văzut că sunt colegi de la PNL care sunt ok ca premierul să fie desemnat de alte partide.”

„În momentul în care vom avea o soluţie, vom merge cu o propunere comună (...). Sper cât mai curând! Este clar că avem nevoie de guvern, dar spun ce am spus şi ieri, dacă grăbim lucrurile, este posibil să nu facem o coaliţie care să reziste pe termen lung”, a mai spus Florin Cîţu. 

Cîţu dă asigurări că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, tot miercuri, că pensiile şi salariile se vor plăti la timp, chiar dacă încă nu avem Guvern cu puteri depline.

Întrebat dacă este cazul ca în decembrie românii să îşi facă griji cu privire la plata pensiilor şi a salariilor, președintele PNL a oferit următorul răspuns: „Nu este cazul. Nu o să fie ca până în 2018 când s-au plătit pensiile în primele zile din ianuarie. Nu. Se vor plăti la timp!”

Cîţu: Felicitări, dragi români! Cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul III din acest an

Amintim că, tot miercuri, premierul Florin Cîţu i-a felicit pe români, prezentând date Eurostat din care rezultă că România are cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul III din acest an: „Felicitări, dragi români! Cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul III din acest an.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel