Florin Cîțu cere verificarea firmelor rusești din România

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a cerut, joi, Ministerului de Finanțe verificarea firmelor din România care au acționariat rusesc, în contextul conflictului din Ucraina.

România, alături de partenerii din NATO și UE, va impune sancțiuni substanțiale împotriva Rusiei, a spus Florin Cîțu, președinte PNL.

„În România, Ministerul Finanțelor trebuie să facă o analiză în detaliu a tuturor companiilor unde există acționariat rusesc să vedem dacă sunt pe lista celor sancționați și să se ia măsurile necesare. În același timp, trebuie să verificăm dacă aceste companii primesc ajutor de stat, să nu ajungă ajutorul de stat la cei care sunt pe listele sancționate. Iarăși, trebuie o analiză a Ministerului Finanțelor a prezenței României în bănci rusești, pentru care eu am oprit participația noastră, să vedem dacă e oportun să rămânem în aceste instituții internaționale”, a spus Florin Cîțu, citat de Mediafax.

De asemenea, a mai spus că România nu va fi implicată în războiul din Ucraina.

Referitor la starea de urgență, a precizat că decizia va fi luată în CSAT de președintele Klaus Iohannis.

Cîțu: Agresiunea Rusiei va fi întâmpinată cu cea mai puternică și imediată reacție! Consecințe masive și costuri severe

Președintele PNL, Florin Cîțu, a transmis că agresiunea Rusiei la adresa Ucrainei va fi întâmpinată cu cea mai puternică și imediată reacție.

„Condamn ferm agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. Această agresiune a Rusiei va fi întâmpinată cu cea mai puternică și imediată reacție de către comunitatea internațională, provocând consecințe masive și cele mai severe costuri”, a transmis Florin Cîțu pe Twitter.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, joi, instituirea legii marţiale pe întregul teritoriu al Ucrainei, în contextul operaţiunii militare a Rusiei.

MAE a convocat celula de criză

MAE a convocat celula de criză pentru sprijirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români din Ucraina, iar Guvernul monitorizează și evaluează intrările și ieșirile de gaze naturale pe toate rutele din țară, a anunțat, joi, Executivul.

Nicolae Ciucă a convocat, la nivelul Guvernului, task-force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel