Florin Cîțu admite faptul că unii parlamentari din coaliție vor participa la moțiunea de cenzură depusă de PSD

Florin Cîțu admite faptul că unii parlamentari din coaliție vor participa la moțiune / Foto: Facebook Florin Cîțu
Florin Cîțu admite faptul că unii parlamentari din coaliție vor participa la moțiune / Foto: Facebook Florin Cîțu

O declarație făcute de premierul Florin Cîțu a lăsat de înțeles că unii parlamentari din coaliție vor participa la moțiunea de cenzură depusă de PSD.

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că parlamentarii coaliţiei de guvernare nu vor vota moţiunea de cenzură depusă de PSD, însă a arătat că aceştia pot participa la şedinţa de plen a Parlamentului "pentru divertisment", transmite Agerpres.

"Vorbesc foarte des cu liderul partidului (n.r. - PNL). În acelaşi timp, decizia este una clară. Au anunţat-o de săptămâna trecută. Parlamentarii coaliţiei de guvernare nu vor vota mâine la moţiune. Dacă vor, să participe pentru divertisment, dar nu vor vota mâine.", a spus Cîţu după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Marţi, Parlamentul dezbate şi votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu depusă de PSD şi intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu".

 

Ciolacu: Mai avem nevoie de 18 voturi pentru ca moţiunea să treacă

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, spune că mai este nevoie de doar 18 voturi pentru ca moţiunea de cenzură să treacă în Parlament. 

„PSD este în integralitate, nu este nicio absență. Era un singur parlamentar care are o boală incurabilă și era sub tratament, dar vine la această moțiune. Am înțeles că tot grupul AUR este prezent. Parlamentarii neafiliați au anunțat. Presupun că vor fi voturi și de la minorități. Ar trebui 20 de voturi să vină din arcul guvernamental ca moțiunea să treacă. În jur de 20, mai exact 18.”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la TVR1, citat de Mediafax. 

Marcel Ciolacu a spus că nu a negociat cu Ludovic Orban.

„Dar eu, dacă aș fi în locul lui Ludovic Orban, aș face un act de patriotism și aș îndemna colegii să voteze această moțiune să scăpăm de acest guvern (...) Ludovic Orban este ultimul brontozaur al politicii românești..Este deja de 30 de ani la acest nivel.”, a adăugat social-democratul.

Orban: Niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea

Ludovic Orban a susținut anterior că niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea.

"Niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea de cenzură. La nivelul coaliției s-a hotărât, tocmai pentru ca să nu existe niciun fel de dubiu și de problemă legată de exercitarea votului, ca parlamentarii din formațiunile politice din arcul guvernamental, să fie prezenți și să nu voteze.”, spunea Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel