Florin Cîțu, întâlnire cu Marcel Ciolacu: O să îi fac o invitație oficială

Florin Cîțu, premierul României, a susținut în această după-amiază scurte declarații de presă în care a precizat, printre altele, și despre o întâlnire cu Marcel Ciolacu, președintele PSD. 

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat în această după-amiază, de către jurnaliști, dacă a avut sau urmează să aibă o întâlnire cu Marcel Ciolacu, liderul PSD.

”Am vorbit la telefon cu Marcel Ciolacu, săptămâna trecută, ne vom vedea cred că săptămâna aceasta. O să îi fac o invitație oficială să discutăm puțin pe tema PNRR-ului, să vorbim despre prioritățile pe care le avem acolo. Am luat decizia să ne vedem. Nu este pus încă în agendă acest lucru, depinde și de programul domnului Ciolacu, vom discuta dacă se poate săptămâna aceasta. Dacă nu, atunci săptămâna viitoare”, a declarat Florin Cîțu. 

Întrebat și dacă astăzi a avut o discuție cu Marcel Ciolacu, premierul Florin Cîțu a susținut că nu. 

Ce au discutat cei doi politicieni la telefon

Premierul Florin Cîțu l-a sunat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, când s-a întors de la Bruxelles. Una dintre condițiile puse de Comisia Europeană ar fi fost ca PNRR să fie transparentizat în Parlament, aceasta fiind și solicitarea PSD. Astfel, după discuția purtată cu șefa Comisiei, prim-ministrul a demarat dialogul cu liderul social-democrat, PNRR fiind un proiect de țară, nu de Guvern. 

CITEȘTE AICI DECLARAȚIILE: Marcel Ciolacu, culisele discuției cu Florin Cîțu, pe PNRR. Răzvan Dumitrescu: Stați puțin, că e bombă!

Orban, despre discuția Cîțu - Ciolacu

Ludovic Orban a vorbit despre întâlnirea care trebuia să aibă loc între premierul Florin Cîţu şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. 

"Aceasta e o discuţie a premierului care a anunţat că va avea o discuţie cu preşedintele PSD. În ce mă priveşte pe mine, eu cred că Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare (sic) este rodul unei consultări ample care a fost făcută în societatea românească. De altfel aproape orice actor important din societate - că  e vorba de patronate, de asociaţii profesionale, de asociaţii ale autorităţilor locale, de grupuri reprezentative. De asemenea, la nivelul Parlamentului, oricând a fost necesară furnizarea de informaţii legate de PNRR, reprezentanţii Guvernului au prezentat informaţiile care le-au fost solicitate cu privire la PNRR.

PNRR-ul nu poţi să-l aprobi în Parlament. PNRR-ul este în discuţii, în negocieri, în definitivare. Este foarte complicat să facă obiectul unei dezbateri parlamentare", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban - preşedinte al PNL şi al Camerei Deputaţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel