EXCLUSIV  Florin Cîțu cere CREȘTEREA URGENTĂ a ROBOR la minimum 4%. Daniel Zamfir: Efect DEVASTATOR. Nu poate solicita așa ceva!

BNR
BNR

Senatorul PNL Florin Cîţu susține creșterea urgentă a ROBOR. 

”Dragnea si Valcov dau foc economiei! La inceputul anului rata inflatiei 0%. Dupa 11 luni in care Dragnea si Valcov au administrat economia, rata inflatiei 3.2%! (publicat astazi de INS) ROBOR - trebuie sa creasca repede peste rata inflatiei! ( daca nu vrem rata inflatiei la 10% in cateva luni. Sau asa aduce bani la buget Valcov :) ?) Pariul pe care il fac acum economistii: cand depaseste ROBOR rata inflatiei? Eu va spun ca foarte curand. Altfel, lucrurile scapa de sub control. In urmatoarele 3 luni- ROBOR trebuie sa ajunga la minim 4%! P.S. Estimarea mea sustinuta de cele mai recente date pentru inflatie.” afirmă vicepreședintele PNL Florin Cîțu. 

(w670)

Senatorul PNL Daniel Zamfir a dat o replică pentru DCNews la această propunere imperativă a lui Florin Cîțu: ”E neobișnuit și surprinzător ca un parlamentar să ceară Băncii Naționale sau pieței libere- pentru că o piață liberă stabilește ROBOR-ul- creșterea ROBOR-ului. Nu poate să ceară un parlamentar așa ceva! O creștere a ROBOR-ului ar avea un efect devastator atât pentru antreprenorii cu credite la bănci în lei, cât și asupra persoanelor fizice. E neobișnuit și nu văd cum un parlamentar poate să intervină. Mai ales că până acum ni s-a tot spus că ROBOR-ul este rezultatul pieței libere, cererii și ofertei. Ori să înțeleg că nu e de fapt piața liberă și ROBOR-ul poate fi stabilit cumva? Un parlamentar nu poate să solicite așa ceva!”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel