Urmărește emisiunea live


Florin Bâlcan, noul director general al Provident Financial România

Grupul britanic International Personal Finance (IPF) anunță numirea primului director general român la cârma diviziei sale din România. Din noua sa poziție, Florin Bâlcan, 42 de ani, va continua dezvoltarea strategică şi operaţională a Provident pe plan local şi consolidarea poziţiei pe piaţa creditelor de consum.

Noul director general s-a alăturat companiei în aprilie 2015 ca Director Regional de Risc pentru România şi Ungaria. Cu o experiență anterioară de peste 17 ani, acumulată în cadrul unor respectate companii multinaționale din domeniul financiar-bancar, Florin a ocupat diverse funcții de conducere în Citibank România, Citibank Cehia și PwC.

Florin Bâlcan îl înlocuieşte pe Viktor Boczán, care a condus afacerea din România în ultimii 4 ani şi jumătate și care va prelua funcția de director general al businessului IPF din Cehia. Sub managementul lui Viktor, compania a depășit 350.000 de clienți activi în România și a devenit unul
dintre cei mai mari angajatori britanici din țara noastră. În plus, în acest timp, Provident a primit recunoaştere pe plan extern pentru evoluţia strategică şi sustenabilă: Superbrands în 2017, premii pentru programele de educaţie financiară, Top Employer în 2019.

„Sunt onorat să preiau conducerea Provident România într-un moment atât de important în dezvoltarea noastră. Vrem să păstrăm tradiția și experiența care ne definesc și, în același timp, să folosim tehnologia și inovația pentru a îmbunătăți experiența pe care o oferim clienților noștri și
mulțumită cărora suntem cine suntem astăzi. Misiunea noastră rămâne aceeași: să susținem incluziunea financiară prin crearea unui istoric de creditare și să oferim cu responsabilitate oamenilor din toate păturile sociale acces la o formă de finanțare flexibilă și transparentă," a declarat Florin Bâlcan, noul director general al Provident Financial România.

În cei 13 ani de prezență pe piața din România, Provident a deservit peste 1 milion de clienți, valoarea împrumuturilor emise depășind 1 miliard de euro. La începutul acestei luni, Provident a anunțat extinderea la nivel național a parteneriatului său strategic cu Metropolitan Life, prin care le
oferă clienților săi posibilitatea de a achiziționa, pentru toate contractele noi, și o asigurare opțională de viață. În plus, în următorul an, compania are în vedere lansarea unui produs de creditare complet digital, pe baza experienței și know-how-ului diviziei digitale a grupului IFP, care deservește
în acest moment aproape 300.000 de clienți în 8 țări pe 3 continente.

Despre Provident Financial România

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai important furnizor de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,4 milioane de clienți în 9 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și este listată la Bursa din Londra.

Din 2006, Provident a investit în România peste 300 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de 102 milioane de euro. Provident este certificat Angajator de Top în România în 2019, singurul din industria financiară bancară şi nebancară şi este unul dintre cei mai mari angajatori din ţara noastră, cu peste 2.300 de angajați.

Provident dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială - programe de educație financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum peste 1,1 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel