Florian Bodog, ministrul Sănătății: Desființăm comisiile de experți de la CNAS

Guvernul va desfiinţa comisiile de experţi de la nivelul caselor de asigurări judeţene şi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Măsura a fost luată pentru a creşte accesul pacientului la medicamente încă din momentul diagnosticării, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. 

În acest sens, un proiect de hotărâre de Guvern se află pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Executivului. 

"Prin hotărârea de Guvern, eliminăm comisiile de experţi de la nivelul caselor de asigurări judeţene şi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, demers care va duce la creşterea accesului pacientului la medicamente încă din momentul diagnosticării. (...) În acest fel, medicul curant va putea prescrie direct medicamentele, conform protocoalelor terapeutice. (...) Până la intrarea în vigoare a hotărârii de Guvern, care se va face începând cu data de 1 martie, comisiile vor soluţiona toate dosarele care se găsesc pe ordinea de zi, în aşa fel încât (...) începând cu 1 martie să putem să intrăm pe prescripţie directă", a declarat ministrul Sănătăţii, la începutul şedinţei de Executivului. 

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a subliniat că actul normativ "face dreptate, pentru că desfiinţează comisile de specialitate care hotărau aprobarea sau nu a anumitor dosare, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel