Florian Bodog desfiinţează declaraţiile Ralucăi Turcan: Se laudă cu rezolvarea problemelor deja soluţionate de PSD

Senatorul Florian Bodog desfiinţează unele afirmaţii făcute de către vicepremierul PNL Raluca Turcan referitoare la sistemul de sănătate.

"Doamna vicepremier Raluca PROPAGHEAZĂ Turcan se laudă cu rezolvarea unor probleme care nu există sau care au fost deja soluționate de Guvernul PSD.

1. Legat de spitalele regionale, trebuie spus că a fost nevoie de mai mult de un an de zile pentru a fi finalizate studiile de fezabilitate și aprobaţi indicatorii tehnico-economici. Guvernul PSD a obținut de la UE fazarea proiectelor, astfel încât acestea să poată fi finanţate şi din următorul exerciţiu financiar. Dacă aceste contracte se semnează abia în februarie 2020, întrebarea este: care e marea realizare a PNL de acum? Realizare va fi când vor finaliza lucrările, nu acum când se laudă cu ce vor face peste 3 luni.

2. La nivelul Ministerului Sănătății nu a existat niciodată vreo problemă privind plata salariilor cadrelor medicale. Nu știu ce a "rezolvat" domnul ministru pentru că există fonduri suficiente, tot ce trebuie să facă Guvernul PNL este să facă rectificarea bugetară. Pe de altă parte, mă întreb cum a reușit domnul ministru să "rezolve" problema, când el e plecat deja de o săptămână în Statele Unite ale Americii. Există două posibilități: ori nu a existat nicio problemă, ori doamna vicepremier "propaghează 'minciuni',  a scris Florian Bodog pe Facebook.

"3. Legat de Rezidențiat. Să nu uităm cum a apărut "problema" de anul acesta: încălcând Constituția, Klaus Werner Iohannis a refuzat să numească un ministru interimar la Ministerul Educației care să semneze ordinele de ministru necesare organizării concursului. Iar acum, PNL nu face altceva decât să îi mintă în față pe tinerii medici: calendarul de examen a fost stabilit de Guvernul PSD, care a reușit să ia toate măsurile necesare pentru a debloca situația. Restul e manipulare.

Recomandarea mea către doamna vicepremier Propaghează și ministrul Sănătății este ca înainte să se laude cu astfel de mari "realizări", mai bine s-ar apuca să și facă ceva, pentru că până acum nu au făcut absolut nimic", a mai scris Florian Bodog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel