Firmele vor avea posibilitatea reeşalonării datoriilor la stat pe o perioadă de cinci ani

euro
euro

Firmele vor avea posibilitatea să reeşaloneze datoriile către stat pe cinci ani, perioadă în care nu vor plăti penalităţi, ci doar dobânzi, potrivit lui Mihai Gogancea-Vătăşoiu, vicepreşedinte al ANAF.

El a declarat, miercuri, că această facilitate va fi introdusă într-o ordonanţă care trebuie semnată de ministrul Finanţelor şi urmează să fie prezentată în perioada următoare Guvernului spre aprobare, informează Mediafax.

Vicepreşedintele ANAF a explicat că firmele vor putea să beneficieze de această facilitate în baza unor garanţii, dar va exista, pentru datoriile mici, posibilitatea reeşalonării datoriilor şi fără garanţii.

El a precizat că formă ordonanţei a fost analizată atât de Consiliul Concurenţei, cât şi de către Comisia Europeană, pentru a nu include prevederi care să constituie o formă de ajutor de stat.

În prezent, în baza unei ordonanţe în vigoare, firmele pot amâna, pe o perioadă de şase luni, plata datoriilor numai pentru firmele acumulate după 30 septembrie 2008, pe fondul crizei financiare şi dacă anterior acestei date au achitat la timp obligaţiile.

Gogancea-Vătăşoiu a precizat că această facilitate a fost utilizată în 2009 de către 300 de firme, iar numărul acestora a urcat la 7.200 anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel