Firmă importantă, INVESTIȚIE majoră la Timișoara: 300 de noi locuri de muncă

loc-munca
loc-munca

- Primarul Nicolae Robu a declarat marţi că o firmă germană va crea în Timişoara peste trei sute de noi locuri de muncă, estimându-se că majoritatea angajaţilor vor proveni din partea de sud a oraşului.  

"Grupul DM Drogerie Markt marchează zece ani de activitate în România prin construirea unui nou sediu şi a unui nou centru în Timişoara şi crearea, cu această ocazie, a peste trei sute de noi locuri de muncă. (...). Timişoara se dovedeşte un oraş foarte atrăgător economic, cu aplicanţi din Turcia şi Austria, devenind pol de atracţie de forţă de muncă din ţări mai avansate decât noi, cum este Austria", a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă. 

Potrivit edilului, proiectul de la Timişoara constă în dezvoltarea unui nou sediu central, cu spaţii pentru birouri şi centru de distribuţie în Calea Şagului, pe o suprafaţă de 32 mii mp, valoarea investiţiei fiind de 13 milioane de euro. 

Noul centru, în zona de sud a Timișoarei 

Investitorii germani au punctat că criza forţei de muncă nu o pot rezolva, dar cred că le vor fi de ajutor timişorenilor din sudul oraşului, unde vor amplasa noua investiţie. 

"Au ales locaţia din sudul Timişoarei, care va face diferenţa, pentru că acum toată lumea se concentrează în partea de nord, unde este autostrada. Dar şi partea de sud va fi conectată la un moment dat cu autostrada şi cu centura, spre Serbia", a completat Robu. 

Întrucât germanii au afirmat că sunt deschişi să sprijine sportul de agrement, Nicolae Robu le-a lansat invitaţia de a sprijini construirea noii baze sportive şi de agrement din Calea Lipovei, unde se va realiza un complex cu terenuri de sport şi două bazine de înot, relataeză Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel