Firea: Votul românilor din diaspora nu va fi îngrădit, ci ...

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Preşedintele PSD Ilfov Gabriela Firea opinează după modificarea legii electorale că votul românilor din străinătate nu va fi îngrădit, ci nu va mai putea fi denaturat.

Gabriela Firea consideră că Ordonanța de Urgență emisă miercuri, 5 februarie, cu privire la Registrul Electoral, nu aduce nicio atingere sau îngrădire a exercitării dreptului de vot al cetăţenilor români din stăinătate, înscrierea în Registru necondiţionându-le exercitarea dreptului electoral. Ea arată că această prevedere provine de altfel dintr-un act normativ anterior.

Mai mult, vicepreşedintele social-democrat consideră că solicitarea de către cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de înscriere în Registrul Electoral este o măsură foarte bună, menită să clarifice listele electorale, aducându-le la o formă foarte apropiată de cea reală. În acest fel, se evită situațile în care o persoană să poată fi înscrisă simultan pe o listă din țară și pe una din străinătate, continuă aceasta.

Fără votanți fictivi

În plus, listele electorale din diaspora vor oferi autorităților indicii cu privire la prezența la vot, ceea ce va duce pe de o parte la evitarea unor cheltuieli inutile cu buletinele de vot, iar pe de altă parte va limita la maximum posibilitățile de manevră cu votanți fictivi, care ar putea vicia rezultatul alegerilor. Episodul Paris 2009 este încă proaspăt în memoria colectivă, adaugă președintele PSD Ilfov.

”Niciun politician de bună credință, care își dorește alegeri libere și corecte, nu poate să nu fie de acord cu aceste prevederi. Este vorba, până la urmă, de un demers de sănătate electorală”, a conchis Gabriela Firea.

Vezi și: Lege bombă care validează referendumul și lovește PMP la europarlamentare. Începe adevăratul război cu regimul Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel