Firea: Vom continua să cumpărăm apartamente pentru medici şi locuinţe sociale

Firea
Firea

Gabriela Firea a declarat, vineri, că PMB va continua să cumpere apartamente pentru medici, dar și locuințe sociale, în ciuda opozițiie venite din partea USR.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat vineri că PMB va cumpăra în continuare apartamente de serviciu pentru cadrele medicale, precum şi locuinţe sociale, în ciuda faptului că, în urmă cu o zi, Consiliul General al Capitalei a respins proiectul de hotărâre care viza achiziţionarea a 177 de apartamente cu destinaţia de locuinţe pentru personalul angajat în unităţile sanitare aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

"Să meargă să facă plângere"

Totodată, ea a declarat că sunt neîntemeiate şi nefondate acuzaţiile reprezentaţilor USR care invocau suspiciuni legate de firmele câştigătoare.

"Eu vreau ca aceste persoane să facă plângere, să vină instituţiile să verifice, pentru că, dacă nu, oricum fac eu plângere, pentru că este o acuzaţie total neîntemeiată şi nefondată. Nu primarul general analizează aceste dosare, nu se implică direct în licitaţie. A fost o comisie care răspunde în faţa legii pentru toată această selecţie. Eu sunt atât de liniştită şi senină şi dorm atât de liniştită, pentru că nici măcar nu m-a interesat să ştiu cine sunt cele 18 firme care s-au înscris la licitaţie. Nu am vrut să le ştiu şi nici nu m-a interesat. M-a interesat doar să ştiu dacă putem să cumpărăm apartamente pentru medici. Eu am cugetul curat, în schimb nu cred că îl au atât de curat cei care vin şi fac acuzaţii total neîntemeiate. Îi rog mult de tot să meargă să facă plângere. Oricum, sunt sigură că cineva se va autosesiza şi se va demara un dosar. Dar eu mă bucur, pentru că nu avem niciun fel de implicare. Comisia, potrivit criteriilor din lege, a ales 177 de apartamente din cele 600. Şi, culmea, ştiţi ce vom face? Vom continua să cumpărăm apartamente pentru medici şi locuinţe sociale, în ciuda doamnei de la USR", a precizat Gabriela Firea, într-o declaraţie acordată presei.

CGMB a respins proiectul

Consiliul General al Capitalei a respins în şedinţa de joi un proiect de hotărâre care viza achiziţionarea a 177 de apartamente cu destinaţia de locuinţe pentru personalul angajat în unităţile sanitare aflate în administrarea ASSMB.

Proiectul, introdus pe ordinea de zi suplimentară, a întrunit 32 de voturi "pentru", 8 - "împotrivă" şi 9 abţineri, neavând astfel susţinerea de două treimi, necesară adoptării.

Potrivit anexei ataşate proiectului de hotărâre, era vorba despre şase garsoniere, 71 de apartamente cu două camere şi 100 de apartamente cu trei camere. Ofertanţii erau: Cubic Residence SRL (47 de apartamente), Iridex Group Import Export SRL (43 de apartamente), Impact Developer&Contractor SA (70 de apartamente), Ipsilanti Invest SRL (17 apartamente).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel