Firea, vizită la spitalul 'Dr. Victor Gomoiu': ”Mă bucur că...”

Gabriela Firea a vizitat Spitalul 'Dr. Victor Gomoiu' unde a dat asigurări privind susţinerea în continuare a proiectelor.

Primarul general, Gabriela Firea, a vizitat Spitalul Clinic pentru Copii 'Dr. Victor Gomoiu', unde a discutat cu medicii angajaţi la secţiile nou-înfiinţate de ortopedie şi chirurgie, dând asigurări că municipalitatea va susţine în continuare proiectele acestei unităţi sanitare astfel încât pacienţii să beneficieze de cele mai bune condiţii de tratament.

'Mă bucur că, din luna mai a acestui an, de când am inaugurat acest spital, au fost angajaţi în acest spital aproape 40 de medici şi asistente pentru secţiile nou-înfiinţate şi că, din bugetul oferit de Primăria Capitalei, s-au făcut investiţii în aparatură ultramodernă şi dotări de aproximativ 2 milioane de euro, inclusiv o ambulanţă de tip A2. (...) Am solicitat ASSMB să centralizeze solicitările spitalelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei, astfel încât şi anul viitor să alocăm acestui domeniu prioritar toate sumele necesare', a declarat Firea, potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Primăria Capitalei.

Conform comunicatului, mulţi dintre medicii angajaţi la noile secţii au studii efectuate în Franţa şi Italia şi sunt 'foarte încântaţi' de condiţiile oferite de Spitalul 'Gomoiu'. Ei au mulţumit, totodată, pentru şansa de a beneficia de locuinţe de serviciu, în acest spital fiind 10 medici care au aplicat în acest proiect, şi pentru iniţiativa Primăriei Capitalei de a acorda burse în cadrul proiectului 'Doctori pentru Bucureşti', care le oferă posibilitatea de a se perfecţiona în clinici de referinţă din Europa, SUA şi Israel.

Primul spital pentru copii construit în Capitală în ultimii 30 de ani

Spitalul Clinic de Copii 'Dr. Victor Gomoiu' este primul spital pentru copii construit în Capitală în ultimii 30 de ani. Noul spital are şase etaje, este construit în curtea actualei unităţi sanitare, veche de aproape o sută de ani, fiind proiectat şi realizat respectând toate standardele UE, fiind dotat cu aparatură şi echipamente medicale de ultima generaţie, precizează municipalitatea. În locul vechiului spital urmează să fie construit un centru de excelenţă în oncologie, precum şi un minihotel unde se pot caza însoţitorii copiilor. Toate secţiile şi compartimentele din vechiul spital - secţia clinică de pediatrie, secţia clinică neurologie, gastroenterologie, pneumologie, alergologie, ORL, cardiologie pediatrică - au fost mutate în noua clădire, fiind dotate cu aparatură de ultimă generaţie.

Conform comunicatului Primăriei Capitalei, odată cu extinderea, s-a mărit şi numărul specializărilor, numărul paturilor a crescut de la 157 la 202 şi 50 paturi pentru însoţitori, spitalul extinzându-se de la aproximativ 5.660 mp la 19.260 mp (suprafaţa construită). De asemenea, numărul sălilor de operaţie a crescut de la două existente, deservind o singură specialitate (ORL) la 10 (două săli operaţii ORL, patru săli operaţii chirurgie pediatrică şi patru săli de operaţie pentru ortopedie pediatrică).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel