Firea: USL Ilfov nu mai există după BPN al PNL. De ce spune asta

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Preşedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, a transmis că după Biroul Permanent Național al PNL de joi, "s-a recunoscut că USL Ilfov nu mai există, acceptându-se alianţa locală a PNL cu PDL". De asemenea, liderul social-democrat spune că prin promovarea președintelui PNL Ilfov, Marian Petrache, drept coordonator de campanie pentru europarlamentare, se demonstrează că nu există intenţia aderării la pactul de neagresiune propus de PSD.

"PSD Ilfov constată că PNL nu doreşte să renunţe imediat la alianţa nocivă cu PDL în teritoriu, împotriva opţiunilor cetăţenilor şi în afara Protocolului USL. Declaraţiile de azi, de la finalul şedinţei BPN al PNL şi, în special, promovarea preşedintelui PNL Ilfov în Comitetul de organizare a alegerilor europarlamentare, ne duc cu gândul că nu există intenţia aderării la Pactul de neagresiune propus de PSD Ilfov", a precizat Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Președintele PSD Ilfov a mai arătat că amânarea din partea PNL a unei decizii prin care social-democrații să revină la vicepreşedinţia Consiliului Judeţean - aşa cum prevede Protocolul USL, precum şi menținerea PDL la guvernarea locală, este un semnal "prost", atât din punct de vedere politic, cât şi administrativ.

"Considerăm că era timp suficient pentru a se lua o atitudine, din partea conducerii centrale a PNL, dat fiind faptul că nu avea ce căuta nicio zi PDL la conducerea CJ Ilfov, prin funcţia de vicepreşedinte, caz unic în ţară. De asemenea, era necesară o atitudine şi în legătură cu rectificarea din 14 decembrie a CJ Ilfov. Bugetele cuvenite cetăţenilor reprezentaţi de primari PSD au fost transferate către localităţi PDL de către preşedintele CJ Ilfov, totodată şi preşedinte PNL Ilfov, primăriile PSD primind 0 (zero) lei", continuă Gabriela Firea.

USL Ilfov nu mai există

"Concluzia este că, după şedinţa de azi a BPN al PNL, s-a recunoscut că USL Ilfov nu mai există, acceptându-se alianţa locală a PNL cu PDL. (...) Noi aşteptam garanţii, atitudini pentru respectarea Protocolului USL, şi nu un îndemn la tăcere, la compromis şi o urechere publică. (...) Rufele s-au spălat în familia USL Ilfov timp de un an şi jumătate. Era momentul să fie scoase afară, la aer, pe «sârma» naţională, să nu putrezească", a conchis liderul social-democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel