Gabriela Firea s-a supărat: Scrisoare deschisă

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a adresat, vineri, o scrisoare deschisă locuitorilor Bucureştiului.

În scrisoare menţionează proiectele la care lucrat şi lucrează instituţia pe care o conduce, susţinând că opozanţii săi din Consiliul General au o singură prioritate - să împiedice prin orice mijloace ca ea şi coaliţia majoritară să îşi pună în practică proiectele.

'Eu îmi imaginam că odată încheiată campania electorală, toate partidele vor respecta votul oamenilor şi, mai departe, vor face mai multă administraţie şi mai puţină politică. Se pare însă că m-am înşelat. Opozanţii mei din Consiliul General, mai vechi în politică, aşa cum sunt cei de la PNL, sau mai noi, precum cei care voiau să salveze Bucureştiul şi apoi au decis că întreaga ţară trebuie salvată (urmează alegeri europarlamentare, aştept cu interes să salveze şi Europa), au dovedit cu prisosinţă că au o singură prioritate: să împiedice prin orice mijloace ca eu şi coaliţia majoritară să ne punem în practică proiectele', a menţionat Firea în scrisoare.

Ea a adăugat că aşa s-a ajuns la situaţii 'de-a dreptul hilare' în care reprezentanţii PNL, al căror lider al organizaţiei de Bucureşti avea ca punct central al programului electoral, 'pe vremea când era aproape candidat la postul de primar general', construirea unui mare spital în Capitală, să voteze împotriva unui proiect propus de ea care deschidea calea construirii Spitalului Metropolitan.

Un nou model în administraţia publică

Firea a mai spus că la preluarea mandatului a găsit majoritatea proiectelor de investiţii din Capitală blocate şi, luând exemplul altor capitale europene dezvoltate, a decis să implementeze un nou model în administraţia publică, prin înfiinţarea holdingului municipal 'Bucureşti, capitală europeană', alcătuit din 22 de companii, deţinute integral de Municipalitate, care vor presta servicii publice de bună calitate, la costuri mai mici decât în prezent.

'Încă din momentul în care am anunţat această intenţie şi până la cea mai recentă şedinţă a Consiliului General, care avea pe ordinea de zi delegarea serviciilor publice către o parte din aceste companii, consilierii Opoziţiei s-au opus din răsputeri, votând împotriva tuturor hotărârilor legate de companii şi au desfăşurat adevărate campanii de intimidare la adresa mea şi a majorităţii PSD-ALDE prin intermediul presei şi al reţelelor de socializare, o campanie bazată pe minciuni, calomnii, etichete discriminatoare, adevăruri scoase din context şi procese de intenţie', mai scrie primarul general.

Argumente false

Edilul general afirmă că toate argumentele celor din Opoziţie, în special ale celor de la PNL, împotriva acestor societăţi sunt false, câtă vreme primari liberali celebri, ai unor municipii importante din ţară, au înfiinţat la rândul lor societăţi comerciale, prin intermediul cărora oferă populaţiei servicii de calitate.

'Prin urmare, principiul e corect, iar numărul de societăţi nu este relevant, mai ales că Bucureştiul depăşeşte cu mult în dimensiuni dar şi în complexitate orice alt oraş din România. Liberalii bucureşteni sunt însă foarte deranjaţi că oraşul nu rămâne în 'epoca de piatră' în care l-au lăsat ei şi că proiectul meu se va dovedi unul de succes. Aşa că fac tot ce le stă în putinţă să-l împiedice', precizează ea.

Pregătire temeinică

Potrivit acesteia, nici ea şi nici colegii săi consilieri ai PSD şi ALDE nu se vor lăsa intimidaţi şi îşi vor pune în aplicare programul.

'Ştim cu toţii şi cinstit ar fi să şi recunoaştem cu toţii că nu se pot face minuni peste noapte. Şi că toate marile proiecte au nevoie de o pregătire temeinică şi de un timp adecvat de implementare, dictat atât de nevoia unei pregătiri temeinice, cât şi de prevederile, uneori excesiv de birocratice, ale legii', a mai arătat aceasta. Firea dă ca bun exemplu în acest sens licitaţia pentru achiziţionarea celor 400 de autobuze noi, Euro 6, procedură demarată în vara anului 2016 şi care nu este finalizată nici în prezent, deşi a fost declarat un câştigător, pentru că firmele participante, 'instigate şi de avocaţi care sunt interesaţi, firesc, de propriile câştiguri, înţeleg să fructifice orice şansă teoretică de a schimba rezultatul, invocând motive care se dovedesc, unul câte unul, nejustificate', mai afirmă Gabriela Firea. Ea declară că şi în domeniul locuinţelor au fost făcuţi paşi importanţi.

Bugete mărite

'Sunt în curs de elaborare studiile de fezabilitate pentru mai multe ansambluri de locuinţe sociale, de serviciu sau pentru tineri, pe care Trustul Metropolitan le va construi în Bucureşti, iar în ultima şedinţă de Consiliu a fost aprobat, la propunerea mea, un amplu program de anvelopare termică a blocurilor, care va fi derulat de Primăria Capitalei şi care va echilibra, la nivelul Bucureştiului, programele similare derulate de primăriile de sector', explică Firea.

Primarul Capitalei aminteşte de asemenea că anul acesta Primăria Capitalei a alocat Sănătăţii un buget record, de 111 milioane de euro, care cuprinde, în afara sumelor necesare pentru continuare programelor demarate anul trecut, şi alocări pentru obiective noi, cum ar fi noul Spital Metropolitan cu 1.200 de paturi şi a cele două spitale zonale, cu câte 300 de paturi, care vor fi construite în locaţii situate în estul, respectiv vestul oraşului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel