Firea, schimbare majoră în Centrul Vechi al Bucureștiului

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat Administraţiei Străzilor să ia măsuri urgente, astfel încât echipajele de Salvare, SMURD, pompieri să poată interveni în orice zonă a Centrului istoric, în caz de nevoie. 

"Primarul general, Gabriela Firea, a solicitat Administraţiei Străzilor să ia măsuri urgente, astfel încât echipajele Salvare, SMURD, pompieri, etc, să poată interveni în orice zonă a Centrului Istoric, în caz de nevoie. Astfel, Administraţia Străzilor va face toate demersurile pentru repararea sistemul de control al stâlpilor retractabili ce fac parte din elementele de perimetrare şi închidere a Centrului Istoric al Municipiului Bucureşti. În prezent, Administraţia Străzilor se află în procedura de achiziţie pentru servicii de mentenanţă pentru aceste elemente de mobilier stradal. Totodată, Poliţia Locală a ridicat parapeţii de beton care blochează o parte din aceste intrări şi asigură controlul accesului autoturismelor în această zonă istorică", relevă sursa citată. 

Firea a spus că o structură specializată administrează Centrul vechi al Capitalei. 

"Am propus ca de Centrul vechi să se ocupe o structură specializată, pentru că eu cred că zona istorică are un caracter aparte, este imaginea noastră în faţa turiştilor care vin în Capitală, ne preocupă atât siguranţa bucureştenilor, vizitatorilor, turiştilor români sau străini, cât şi ceea ce le oferim", a declarat Firea. 

Conform unei hotărâri aprobate de CGMB pe 5 aprilie, emise la iniţiativa primarului general, Centrul vechi a fost predat în administrare Administraţiei Străzilor, Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, ALPAB şi Direcţiei ADP sector 3. 

Astfel, Administraţia Străzilor a preluat mentenanţa bolarzilor (hidraulici sau din piatră naturală), precum şi stâlpii şi panourile de informare şi reclamă, ALPAB este responsabil de mobilierul urban, jardinierele şi copacii din Centrul Vechi, ADP sector 3 de curăţenie, iar Direcţia Generală de Poliţie Locală de paza şi siguranţa cetăţenilor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel