EXCLUSIV  Firea, referendum reorganizare București. Tudor Ionescu (ALDE): Trebuie!

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Este benefică reorganizarea administrativă a Capitalei? Cât este de necesar un referendum în acest sens, în rândul bucureștenilor? La aceste două întrebări ne-a răspuns Tudor Ionescu, consilier general al ALDE. Contactat telefonic de Dc News, Tudor Ionescu și-a exprimat un punct de vedere foarte clar.

Întors din Madrid, unde a avut acțiuni în interesul bucureștenilor, consilierul general al ALDE a declarat:

„Dacă mă întrebați despre utilitatea unui referendum, pot să vă spun că tocmai în Madrid, mi s-a confirmat faptul că, mai ales prin tehnologia pe care o avem astăzi la îndemână, Madridul face consultări permanante pe o serie întreagă de proiecte pe care intenționează să le desfășoare la nivelul municipalității, cetățenii decizând care se vor implementa sau care nu, pe bază de vot. Este un proiect pe care vreau să-l transpunem și noi.

Niciodată n-aș avea cum, pentru că asta și este logica programului nostru, al ALDE, de guvernare locală, unde avem o zonă de guvernare civică, să mă opun sau să nu fiu un susținător al consultării bucureștenilor. Cred că e benefic a consulta cetățenii care sunt vizați de o eventuală reorganizare, în orice sens, adică să renunțăm la sectoare și să fie un singur oraș, mi-e greu să cred că am putea să mergem în acea direcție, mai ales din experiența pe care o văd în celelalte mari capitale. Sau să regândim organizarea, poate într-adevăr, sectoarele sunt prea mari și ar trebui să le gândim.

Deci, oricare variantă ar fi, este un lucru de impact major pentru bucureșteni și da, cred că trebuie consultați. Și eu, ca bucureștean, de când m-am născut, în primul rând, ca și consilier general, în al doilea rând, aș dori să fiu consultat. Să pot să-mi exprim părerea și să îmi pot baza votul pe o legitimă consultare a bucureștenilor. Dar trebuie să avem maximă grijă la cum formulăm întrebarea și ce anume întrebăm."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel