Firea, RĂZBOI cu Tudose. Chirieac, întrebare cheie

Există tensiuni între doi lideri din PSD, premierul Mihai Tudose şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că situaţia va fi tranşată.

„Ori domnul Tudose va prelua partidul, cu totul, ori doamna Firea va merge în această direcţie, în cazul în care domnul Dragnea, dintr-un motiv sau altul, va dispărea de la conducerea partidului. În acest moment, cred că interesele domnului Dragnea şi cele ale doamnei Firea converg. Angajamentul domnului Tudose este în faţa poporului român şi a partidului", a spus analistul politic, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Întrebat ce s-ar putea întâmpla în perioada următoare, Bogdan Chirieac a oferit următorul răspuns: „Se are în vedere trântirea bugetului în Parlament. Legea nu prevede în mod expres că, în cazul în care bugetul pică în Parlament, Guvernul demisionează. Există totuşi această cutumă: un Guvern care nu mai are vot de încredere din partea Parlamentului pentru cea mai importantă lege economică a ţării, Legea Bugetului, trebuie să plece. (...) În mod normal, opoziţia votează împotriva Legii Bugetului. ALDE şi-a anunţat deschis nemulţumirea faţă de Mihai Tudose. Şi dacă mai sunt câţiva parlamentari PSD care ar vota împotrivă, atunci bugetul pică şi acest lucru se întâmplă înainte de Crăciun. (...) Lucrurile sunt complicate. Dar este şi o zonă de negociere. Deocamdată, nu este o decizie la fel de tranşantă cum a fost în cazul lui Sorin Grindeanu, când partidul a votat împotriva propriului Guvern”.

"Nu este o situaţie de dorit”

De asemenea, a fost întrebat ce se va întâmpla dacă pe 1 februarie 2018 bugetul nu va fi aprobat. „Se împarte bugetul de anul acesta la 12 şi se alocă lunar exact suma din cursul anului 2017 şi în 2018. Acest lucru înseamnă că nu pot avea loc majorări de pensii şi salarii, pentru că nu sunt prevăzute în buget. Nu este o situaţie de dorit”, a precizat analistul politic.

Întrebare cheie

Bogdan Chirieac, totodată, a discutat şi despre un lucru pe care îl consideră grav. „Noi o acuzăm pentru trafic pe doamna Firea, care spune că responsabil pentru blocarea proiectelor Primăriei este de fapt primul ministru. (...) Până la urmă, cine blochează proiectele?”, a întrebat analistul Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel