Firea răspunde atacurilor: Nu cedez! Voi face ordine!

Gabriela Firea, primar general al Capitalei, răspunde presiunilor care sunt făcute asupra sa după ce a declarat că nu ar trebui ca unele evenimente să blocheze circulația din centrul Capitalei când avem, în București, și alte locuri unde pot fi organizate. 

"Va exista o analiză a fiecărei solicitări în parte. Dacă se constată că un concert, de pildă, nu poate fi organizat decât în Piaţa Constituţiei, vom acorda autorizarea. Dacă însă vedem că nu există niciun impediment ca evenimentul să se desfăşoare în alte spaţii identificate în Capitală - Arena Naţională, platoul Romexpo, alte locaţii potrivite şi accesibile -, atunci vom evita zona zero", a precizat primarul general.

"Putem juca tenis sau baschet şi în parc sau în alte zone ale oraşului"

"Una este când închidem circulaţia pe Bd. Kiseleff pentru parada de Ziua Naţională a României şi alta e când blocăm acelaşi bulevard pentru câteva zeci de persoane care joacă tenis sau baschet. Putem juca tenis sau baschet şi în parc sau în alte zone ale oraşului" a explicat Gabriela Firea. Ea a subliniat că, "în pofida presiunilor din ultimele zile", Primăria Generală va introduce criterii selective privind autorizarea evenimentelor desfăşurate în aer liber în zona zero a Capitalei.

"Nu cedez! Voi face ordine în acest domeniu"

"Nu m-am referit niciodată la relocarea evenimentelor de genul: Street Delivery, Femei pe Mătăsari, Color Run, Maratonul Internaţional Bucureşti, Semimaratonul Internaţional Bucureşti sau Marşul Bicicliştilor. Nu se pune problema interzicerii evenimentelor care se desfăşoară în Centrul Vechi, la Muzeul Satului sau la Muzeul Ţăranului Român. Am văzut că se fac presiuni foarte mari pentru a reveni la modul haotic în care se autoriza organizarea evenimentelor în zona zero a Capitalei. Nu cedez! Voi face ordine în acest domeniu, pentru că eu am obligaţia să ţin cont şi de nemulţumirile multor bucureşteni, nu doar de supărarea unora dintre organizatorii de evenimente", a precizat Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel