Urmărește emisiunea live


Firea răspunde acțiunilor în instanță ale USR

Atacarea în instanţă de către Uniunea Salvaţi România (USR) a hotărârilor de înfiinţare a societăţilor comerciale ale Municipalităţii este un demers pur politicianist şi vizează exclusiv împiedicarea prin orice mijloace a punerii în practică a programului de guvernare locală al actualei administraţii, potrivit unui comunicat al Municipalităţii. 

"Demersul USR, transformată ulterior în Uniunea pentru Salvarea României, este unul pur politicianist şi vizează exclusiv împiedicarea prin orice mijloace a punerii în practică a Programului de Guvernare Locală al actualei administraţii. De altfel, această acţiune se înscrie în linia obişnuită a activităţii reprezentanţilor USB-USR în Consiliul General al Capitalei şi în Consiliile Locale ale celor 6 sectoare", relevă sursa citată. 

Primarul general, Gabriela Firea, subliniază că înfiinţarea companiilor municipale care vor presta servicii publice este o abordare nouă, modernă, în administraţia locală şi a fost inspirată de exemplul altor capitale europene care au reuşit, în acest fel, să ofere servicii de calitate mai bune şi mai ieftine propriilor cetăţeni. 

"Înţeleg că orice încercăm să construim pentru acest oraş îi deranjează teribil pe unii, dar hărţuirea la care suntem supuşi de către reprezentanţii Opoziţiei nu ne va descuraja. Vom continua, cu perseverenţă, toate proiectele pe care eu şi echipa mea le propunem bucureştenilor. Ei vor fi singurii în măsură să aprecieze dacă am făcut lucruri bune sau nu. În ce priveşte acţiunea propagandistică a USR, am convingerea că instanţa va constata că înfiinţarea societăţilor comerciale ale Municipalităţii s-a făcut în deplină legalitate", a adăugat Firea. 

Reprezentanţii USR au depus la Tribunalul Bucureşti cererea de suspendare a hotărârilor CGMB care prevăd înfiinţarea a 20 de societăţi comerciale deţinute de Municipalitate. 

"USR a depus luni la Tribunalul Bucureşti cererea de suspendare a hotărârilor CGMB de înfiinţare a celor 20 de societăţi comerciale dorite de primarul Gabriela Firea. Prin suspendarea cerută în instanţă vrem să oprim cheltuirea ireversibilă a banului public prin aceste structuri înfiinţate ilegal şi să prevenim blocarea administraţiei publice prin dublarea structurilor primăriei", se arată pe pagina de Facebook a USR, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel