Firea, prima declarație despre Tudy

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, la B1 TV, că nu a avut cum să intervină în propunerea ALDE pentru postul de viceprimar. 

"Noi am avut o înţelegere politică împreună cu UNPR şi ALDE: grupul PSD-UNPR trebuia să propună un viceprimar, ceea ce a şi făcut, iar colegii de la ALDE aveau posibilitatea să propună un viceprimar. Şi-au asumat această propunere, nu puteam interveni în niciun fel şi nici nu era de datoria mea, câtă vreme aceasta a fost înţelegerea politică. Acordul nostru a fost realizat pentru întreaga ţară, inclusiv în Capitală. Câtă vreme co-preşedinţii ALDE îl susţin în continuare pe consilierul general Ionescu Tudor să ocupe această funcţie, şi astăzi (joi, n.r.) a fost ales cu majoritate de voturi «pentru», îşi va continua activitatea", a spus Gabriela Firea la B1 TV, potrivit news.ro

Primarul Capitalei a adăugat: "Bineînţeles că voi fi circumspectă în delegarea unor atribuţii pentru că trebuie să capete experienţa administrativă. (...) Din prima declaraţie pe care a făcut-o din noua sa postură, de viceprimar, am înţeles că şi-ar dori ca una dintre atribuţii să fie cea referitoare la problema câinilor fără stăpân din Capitală. Este un iubitor de animale, aşa a declarat, şi ar vrea să găsească, împreună cu ONG-urile, soluţiile cele mai potrivite". 

"Dacă ALDE l-a susţinut până în pânzele albe, nu aveam cum să intervin"

Ea a adăugat că preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a susţinut pe Tudor Ionescu, spunându-i despre el că acel episod relatat de presă este unul singular: "De asemenea, mi-a relatat faptul că a muncit foarte mult în campania electorală pentru ALDE, s-a implicat. Chiar îmi spunea că atunci când toţi colegii plecau acasă pentru că era Paştele, a fost singurul care a rămas pe baricade şi că l-a impresionat acest lucru, că este un tânăr muncitor, dedicat şi că până la proba contrarie trebuie să beneficieze de încredere. Dacă ALDE l-a susţinut până în pânzele albe, nu aveam cum să intervin, când noi aveam acordul politic semnat înainte de alegeri, când nu ştiam cine vor fi cei care vor ajunge consilieri generali". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel