Urmărește emisiunea live


Firea pleacă la Viena. Ce va solicita

Gabriela Firea va efectua în toamnă o vizită la Viena, context în care va solicita sprijinul administraţiei austriece pentru ca un număr de angajaţi ai municipalităţii bucureştene să beneficieze de training-uri în capitala Austriei.

Primarul general s-a întâlnit cu ambasadorul Austriei în România, Gerhard Reiweger, la sediul PMB.

'Am acceptat cu plăcere invitaţia primarului Haupl. Voi solicita sprijinul dr. Michael Haupl, pentru ca un număr de salariaţi ai Primăriei Capitalei să participe la training-uri la Viena. Ne dorim ca ei să afle din practică care sunt cele mai bune soluţii pentru administrarea eficientă a unui oraş', a afirmat Gabriela Firea.

Potrivit unui comunicat de presă, ambasadorul Gerhard Reiweger a apreciat că stabilirea unor relaţii directe de colaborare între cele două municipalităţi va aduce beneficii cetăţenilor. De asemenea, el a calificat drept excelentă ideea ca salariaţii PMB să studieze modul în care funcţionează Primăria din Viena, în contextul în care funcţionarii publici din capitala Austriei au la dispoziţie o şcoală de administraţie unde accentul este pus pe experienţă practică şi realizează stagii de perfecţionare periodice.

Promovare turistică

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii l-a reprezentat turismul.

'Promovarea turistică reprezintă un domeniu foarte important pentru orice Capitală europeană. Oraşul Bucureşti are un potenţial foarte mare. Turiştii austrieci îl consideră un oraş fermecător, plin de viaţă, deşi deseori atunci când vin aici nu au aşteptări foarte mari, iar apoi pleacă încântaţi', a declarat ambasadorul. El a subliniat că este nevoie de realizarea unor campanii de promovare pentru Bucureşti care să îl facă cunoscut turiştilor austrieci şi nu numai. La rândul său, Gabriela Firea a precizat că promovarea turismului în Bucureşti reprezintă un obiectiv prioritar, care trebuie susţinut prin acţiuni concrete de refacere a infrastructurii.

'Ne concentrăm pe acele aspecte pe care ni le reproşează turiştii - infrastructură cu probleme, slabă punere în valoare a unor obiective turistice - clădiri, muzee, etc.', a afirmat ea. În acest context, primarul general a arătat că doreşte deschiderea unui birou de reprezentare a oraşului Bucureşti la Viena a cărui principală sarcină ar fi promovarea Capitalei României ca destinaţie turistică şi de afaceri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel