Firea, șocată: ”Nu ne-a venit să credem”. Le-a cerut DEMISIA

Gabriela Firea a fost șocată când i s-a cerut o sumă de zece ori mai mare decât cea de pe piață. 

Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic a prezentat un deviz în baza căruia cerea suma de 50.000 de euro pentru realizarea unui soclu pentru bustul lui Alexander Dubcek, o sumă de zece ori mai mare decât cele practicate pe piaţă.

”A fost o întreagă epopee: am primit documentaţia ca soclul acestui bust, care era donat de Ambasada Slovaciei, trebuia realizat de Direcţia Monumente, care am înţeles că este stat în stat. Au venit cu un deviz de 50.000 de euro - nu ne-a venit să credem, nici mie, nici consilierilor generali. (...) Am solicitat să văd şi eu, fiind vorba de o sumă de peste 30.000 de euro - deci trebuia organizată o licitaţie, nu încredinţare directă - ce materiale se folosesc, care e firma, dacă s-a făcut măcar o selecţie de ofertă. Nu. Era un deviz primit de la o singură firmă, cu nişte materiale trecute, iar în final, total: 50.000 de euro. Un soclu, despre care m-am interesat pe piaţă, se poate realiza cu o sumă cuprinsă între 2.000 şi maximum 5.000 de euro”, a afirmat Gabriela Firea la B1 TV.

Primarul Capitalei a menţionat că a solicitat conducerii Administraţiei Monumentelor ”să recunoască fapta ilegală pe care au făcut-o”, constând în faptul că a dorit să recurgă la încredinţare directă, nu la o licitaţie.

”Au venit în faţa Consiliului General cu o astfel de solicitare şi pe urmă au spus: 'Nu mai avem nevoie de votul în Consiliu, vom plăti noi aceşti bani din fonduri proprii, că avem în buget'. Le-am spus că au comis o ilegalitate şi trebuie să plece şi au refuzat să îşi dea demisia”, a adăugat Gabriela Firea.

Primarul general a declarat că din punct de vedere legal nu poate concedia aceşti angajaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel