Firea, lovitură în PSD. Bogdan Chirieac: Aici este calculul politic

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Bogdan Chirieac a explicat care sunt calculele politice din PSD în privința Gabrielei Firea, dar și care ar fi soluțiile pe care le are acum primarul Capitalei.

Codrin Ștefănescu a cerut retragerea sprijinului politic pentru Gabriela Firea, conform Antena 3. Bogdan Chirieac a declarat, în emisiunea "Ediție Specială", moderată de Cătălina Porumbel, că președintele PSD ar fi obligat să o excludă pe Gabriela Firea.

"Înțeleg că există o prevedere în statut că doamna Firea, fiind aleasă la Congres, nu poate fi schimbată din funcția de prim-vicepreședinte național și atunci este nevoie să îi fie retras sprijinul politic. În plus, cred că există un calcul în care domnul Dragnea este cumva obligat să o excludă pe doamna Firea. Alminteri, dânsa va fi în permanență un pol de influență major în interiorul partidului. Cu funcție, fără funcție, rămâi fix un membru de partid și primar general al Capitalei. Ai o poziție de forță în partid, să știți. Chiar dacă nu mai ești președintele organizației de București. Aici cred că este calculul politic", a declarat Bogdan Chirieac.

"Liviu Dragnea nu are prea multe opțiuni"

Întrebat dacă se va ajunge la această excludere a Gabrielei Firea și dacă Liviu Dragnea ar avea sprijinul necesar, analistul explică faptul că acest test  s-a făcut odată cu votul pentru Paul Stănescu.

"Erau probabil (n.r. voci puternice împotriva lui Liviu Dragnea) la începutul lunii septembrie, că înțeleg că un alt ministru foarte important nu a vrut să demisioneze (n.r. Paul Stănescu) și a zis să voteze Cex-ul și înțeleg că Cex-ul a votat. Adică atenție și cu sprijinul acesta. Nu toată lumea are resursele și forța Gabrielei Firea. De altfel, doamna Firea, eu o văd, fără probleme, capabilă să încerce să își facă un nou partid politic ceea ce, mă rog, probabil că va fi un eșec, fie să se alăture Pro România și să fie candidat la președinție din partea Pro României la momentul potrivit, adică anul viitor. Din cauza asta spun că, din punct de vedere politic, Liviu Dragnea nu are prea multe opțiuni pentru că până la urmă i-ai exclus pe Țuțuianu, pe Marian Neacșu ca să ce? Cea care este cu adevărat un adversar de temut acolo este doamna Firea și doamna Firea nici nu are cale de întoarcere, să știți, pentru că la Primăria Generală a Capitalei, cu toată dragostea pentru doamna Firea, e prea târziu să reușească ceva. Adică să reușească în sensul de rezolvare a problemei de trafic, aceea pe care noi o spunem de doi ani și jumătate și dânsa nu a luat-o în seamă. Deci dânsa, culmea, are o șansă bună la președinția României, dar nu are nicio șansă pentru alegerea într-o nouă funcție de primar general al Capitalei pentru că din punct de vedere tehnic nu poate rezolva nimic în privința traficului în anul și jumătate care a rămas. Iar Capitala este într-o situație disperată. Gândiți-vă că Sorin Oprescu învățase să facă lucrări. Este podul lui Oprescu, așa se numește podul, apropo de infrastructura după Revoluție. Se numește podul lui Oprescu și Bulevardul lui Oprescu. După care l-a arestat DNA-ul în 2015-2016 și pe aproape toți primarii de sectoare, Capitala nu a făcut nimic, după care în 2016 a fost aleasă doamna Firea cu un suflu nou. În 2015, 2017 și 2018, că intrăm în 2018 din motive pe care acum le invocă doamna Firea, nu s-a făcut nimic pe infrastructura din București. Nu are rost să ne mințim", a conchis analistul Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel