EXCLUSIV  Firea: La Piața Sudului cetățenii sunt furioși. Avem ÎN SFÂRȘIT un termen foarte clar

Gabriela Firea a discutat la DCNews despre Pasajul de la Piața Sudului din cartierul Berceni. Primarul general al Capitalei, a dat din nou asigurări bucureștenilor că lucrările vor fi finalizate cel târziu în martie 2017.

Gabriela Firea a subliniat că ”ultimul an de administrare de dreapta a Capitalei nu a însemnat niciun progres pentru București”. Potrivit acesteia, blocajul șantierelor a apărut din cauza că ”existau foarte multe neînțelegeri, chiar conflicte juridice, între constructori, consultanți și proiectanți”.

”Cele mai multe conflicte au decurs deoarece lucrurile nu au fost explicate în contractul semnat. Vă dau doar un simplu exemplu. La Piața Sudului, un șantier pe care l-am găsit blocat, cetățenii sunt furioși în acea zonă pentru că trebuia să se încheie șantierul de aproape doi ani de zile.

S-au pierdut și fonduri europene. Ar fi trebuit să ne bucurăm de Pasajul de la Piața Sudului și nu să fie o sursă permananță de stres în trafic, blocaj în zona Sudului și de frustrarea noastră, a tuturor.

Ce se întâmplase?

Primăria nu mai făcea plăți către contructor deoarece constructorul venise cu niște plăți așa numite suplimentare, plăți directe care nu erau prevăzute în contractul inițial iar suma era foarte mare pentru că însemna 59% din procentul total al plăților. Am întrebat de ce s-a ajuns la această situație. Constructorul dădea vina pe consultant, afirând că în contract nu au fost prevăzute anumite lucrări pe care constructorul a trebuit să le facă în teren. În primul rând, pregătirea șantierului, devierea utilităților, mă refer aici la gaze, la energie, la internet, la cablu.

Primăria spune că aceste aspecte nu figurează în contract iar suma este fixă, nenegociabilă și nesuplimentabilă. Dacă noi am face acest lucru ar trebui să dăm cu subsemnatul în fața unor instituții”, a declarat primarul Capitalei.

În ceea ce privește prețul prin care constructorul Astaldi – Euroconstrcut a câștigat licitația, Gabriela Firea a declarat că ”au fost decizii care s-au luat în anii trecuți și care nu pot fi analizate de mine ca primar, ci de instutițiile abilitate”.

Totuși, aceasta a dat asigurări că nou termen va fi respectat iar Pasajul de la Piața Sudului va fi inaugurat cel târziu în martie 2017 iar circulația va reveni la normal în zonă.

”Avem în sfârșit pentru Piața Sudului, un deadline foarte clar asumat de această dată, și de constructor, și de consultant, și de proiectant, și de Primărie. În martie, va trebui să tăiem panglica, cum se spune metaforic, pentru Pasajul Sudului. Lucrările cele mai grele se finalizează până la sfârșitul anului”, a conchis Gabriela Firea, pentru DCNews.

Declarația poate fi găsită la minutul 03:00

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel