Firea intervine în conflictul dintre Tudor Gheorghe și Funeriu. "Voi continua"

Gabriela Firea a intervenit în scandalul momentului dintre Tudor Gheorghe și Daniel Funeriu.

"Am nimerit în această situație și eu, ca maestrul Tudor Gheorghe, total nevinovați. La finalul anului trecut am discutat cu colegii mei de la Primăria Capitalei și, văzând cum an de an, Sala Palatului este plină până la refuz câteva zile la concertul maestrului Tudor Gheorghe și cum se bat bucureștenii pe bilete la aceste spectacole, am întrebat dacă domnul Tudor Gheorghe este deja declarat cetățean de onoare al Municipiului București cu mulți ani în urmă și am fost surprinsă să aflu că nu are încă această calitate pe care o merită pe deplin și desăvârșit. Și atunci am luat decizia ca în prima ședință de consiliu general din anul acesta, să le propun colegilor proiectul, ceea ce s-a și întâmplat", a declarat Gabriela Firea, în direct la România TV. .

Câțiva consilieri de la PNL și USR nu au votat. "Sunt convinsă că au fost influențați"

"Domnul Tudor Gheorghe a fost contactat pe data de 16 ianuarie, i s-a comunicat decizia, a avut amabilitatea și mi-a făcut onoarea să accepte acest titlu simbolic, drept pentru care am realizat proiectul, a fost publicat pe site, astăzi a fost dezbătut și votat cu o largă majoritate, 33 de voturi din 50. Doar câțiva consilieri generali de la PNL și USR s-au abținut sau au votat împotrivă, dar sunt convinsă că au fost influențați de invectivele care se adresau în aceste zile pe rețelele de socializare și probabil au fost mai timizi. Nicio legătură prin urmare între inițiativa mea și a colegilor mei cu scrisoarea care a fost lansată pe rețelele de socializare de către o anumită persoană, nicio legătură cu inflamarea mediului public, ci pur și simplu am venit cu acest proiect pentru că l-am considerat mai mult decât necesar și cam târzior din partea noastră. Smerit spun că ar fi trebuit să se întâmple cu mult înainte", a mai spus Firea.

O titulatură simbolică. Se va organiza un eveniment special

"Este o titulatură simbolică de cetățean de onoare, se va organiza un eveniment la care cetățeanul de onoare declarat își va invita familia, prietenii, colaboratorii. Îi va fi înmânată cheia orașului, diploma de excelență și practic, tot ceea ce se va întâmpla este în această zonă a prețuirii și a recunoașterii valorii profesionale, artistice, culturale. În București, se acordă acest titlu, nu doar exclusiv pentru persoanele care s-au născut în Capitală sau care și-au desfășurat activitatea în Capitală, ci și pentru reperele tuturor domeniilor de activitate, care reprezintă ceva pentru bucureșteni",  a adăugat ea. 

Bucureștenii, reacții extraordinare. "Voi continua"

"Vreau să vă spun că în ciuda acelor excepții de pe anumite rețele de socializare, am avut un feedback extraordinar de la bucureșteni, foarte multe mesaje, telefoane. De aceea, voi continua să vin în fața Consiliului General cu proiecte care pe moment au un grad de risc în sensul comentariilor, unele mai nesăbuite", a completat Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel