Firea insistă cu schimbarea protocolului de TESTARE. Apel către Orban

Foto: Facebook / Gabriela Firea
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Gabriela Firea propune modificarea modului de testare pentru Covid-19.

Suntem singura țară europeană care a rămas încremenită în proiectul inițial, și anume se testează gratuit de către statul român doar pacienții care au deja simptome. Din păcate, li se refuză contacților acestor persoane să se testeze gratuit. Am semnalat de mai multe ori această deficiență. Trebuie să fie testate și persoanele care au o suspiciune că sunt îmbolnăvite sau care au aflat că au intrat în contact cu o persoană pozitivă. a declarat Firea.

Din păcate, nu se acceptă acest lucru. Am văzut chiar astăzi o declarație a premierului, care insistă să rămânem cu definiția de caz foarte restrictivă. Practic, îi trimite pe toți românii la clinicile private. Nu este un lucru rău să avem investiții în clinici private, dar nu sunt accesibile tuturor românilor. Prețul este destul de mare și nu poate fi suportat de familiile mai numeroase. a spus Gabriela Firea.

Cerem, așadar, Guvernului să schimbe definiția de caz și Ministerul Sănătății prin DSP-uri să îndrume toate persoanele care sună la DSP să fie repartizate la clinicile de stat astfel încât să fie testate gratuit! a subliniat Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel