Firea și Negoiță, mesaj pentru Grindeanu

Organizaţiile PSD Bucureşti şi Ilfov susţin deciziile conducerii centrale de retragere a sprijinului politic şi de excludere din partid a lui Sorin Grindeanu.

"Întrunite în şedinţă comună, la convocarea preşedintei Gabriela Firea, conducerile organizaţiilor Bucureşti şi Ilfov ale Partidului Social Democrat au adoptat rezoluţii de susţinere a deciziilor luate în cadrul Comitetului Executiv Naţional în 14 respectiv 15 iunie, de retragere a sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu şi excludere a acestuia din partid, precum şi de a se iniţia o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, urmare a refuzului prim-ministrului de a demisiona", a informat un comunicat de presă. 

Potrivit sursei citate, în intervenţia sa, Gabriela Firea a subliniat că hotărârile luate în cadrul CExN, "structura de conducere legitimă a partidului", sunt în deplin acord cu angajamentele asumate de PSD în urma votului primit la alegerile de anul trecut.

"Cei 3,2 milioane de români au votat PSD şi programul de guvernare, nu pe Sorin Grindeanu! Avem datoria să punem în aplicare acest program şi nu putem tolera abateri sau întârzieri. În ce priveşte problemele Bucureştiului, deloc simple şi deloc puţine, nu am putut nici măcar să stabilim o întâlnire cu prim-ministrul, pentru a ne ajuta să deblocăm relaţia cu ministerele de resort. Iar această situaţie nu este deloc una singulară! Această evaluare la 6 luni, de care se ştia de la bun început, asumarea erorilor sau neajunsurilor şi luarea măsurilor necesare sunt dovezi de responsabilitate din partea unui partid care ia guvernarea în serios. Prin urmare, va trebui să alcătuim cât mai repede posibil un nou guvern, care să asigure, prin măsurile pe care le va implementa, creşterea nivelului de trai al românilor', a adăugat primarul general al Capitalei.

Mesajul lui Robert Negoiță

La rândul său, secretarul regional pentru Bucureşti - Ilfov al PSD, Robert Negoiţă, a punctat faptul că partidul trebuie să manifeste exigenţă faţă de actul de guvernare, atât la nivel naţional cât şi local, şi solidaritate în momentul în care se impune luarea unor decizii dureroase, dar absolut necesare.

"Avem un obiectiv clar asumat, prin programul de guvernare, şi trebuie să ne asigurăm că toţi colegii îşi canalizează eforturile în această direcţie. Contextul politic nu este deloc simplu şi orice greşeală sau slăbiciune a noastră va fi speculată de adversarii noştri", a spus Negoiţă.

Luări de poziţie similare au avut şi preşedinţii organizaţiilor de sector din Bucureşti, Daniel Tudorache (sector 1), Rodica Nassar (sector 2), Ioan Mihalcea (sector 3) Daniel Băluţă (sector 4), Daniel Florea (sector 5) şi Gabriel Mutu (sector 6), precum şi parlamentarii de Bucureşti şi Ilfov, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel