Firea, excludere PSD. Chirieac, observații cheie

Gabriela Firea
Gabriela Firea

După ce discuţiile privind remanierea Guvernului Dăncilă au fost amânate de mai multe ori, Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat (PSD) se reuneşte, luni, 19 noiembrie. Pe ordinea de zi ar urma să se afle şi discutarea situaţiei Gabrielei Firea. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3.

Întrebat luni, la Antena 3, în jurnalul orei 11.00, dacă se va ajunge la excluderea Gabrielei Firea, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns afirmativ. „Eu cred că se va ajunge la excluderea doamnei Firea. Din punct de vedere politic, nu este o greșeală, este o necesitate. Altminteri, în interiorul partidului clar vor fi două aripi, ceea ce partidul, în acest moment, nu își poate permite”, a declarat Bogdan Chirieac.

De asemenea, întrebat dacă amenințarea Gabrielei Firea - potrivit căreia va pleca cu mai mulți parlamentari PSD - este de luat în calcul, a oferit următorul răspuns: „Trei parlamentari de Ilfov deja au făcut pasul înapoi. Și lista nu e prea numeroasă. Fiindcă, atâta vreme cât doamna Firea nu precizează ce va face din punct de vedere politic, dacă va merge la Pro România, de exemplu, sau își face propria formațiune politică, deputații, senatorii care îi sunt apropiați și îi împărtășesc viziunea nu au unde să plece. Timpul, atenție, este cel mai mare dușman al doamnei Firea în acest moment. Pe de o parte, sunt gravele probleme de la București, traficul, de acolo i s-a tras declinul de popularitate. Pe măsură ce trece timpul, influența sa în partid scade. În schimb, se apropie alegerile. E foarte probabil să intri în Parlament cu PSD decât cu o formațiune nou născută. Numărul celor care vor să treacă dintr-o barcă în alta scade pe măsura apropierii alegerilor. Ba dimpotrivă, cei din alte partide politice doresc să meargă la partidele mari. Sigur că principalul curtat e PSD. Mai e și PNL, dar în momentul acesta văd că aleargă împotriva tuturor", a mai spus Bogdan Chirieac.

Ce spunea Firea vineri

Primarul Capitalei declara, vineri, că îşi aşteaptă sentinţa la Comitetul Executiv, însă spunea că nu vor exista surprize. „Mi-aştept sentinţa, aştept să fim convocaţi la Comitetul Executiv, prea mari surprize nu vor fi. Am înţeles că situaţia mea este deja decisă, dar voi merge", declarase, vineri, Gabriela Firea. Întrebată la ce sentinţă se aşteaptă, Firea a precizat că a înţeles că urmează să i se retragă funcţiile politice, respectiv preşedinte al PSD Bucureşti şi al PSD Ilfov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel