Firea, după prezentarea PNRR în Parlament: Nu s-a mai văzut așa ceva în Uniunea Europeană

Facebook Gabriela Firea
Facebook Gabriela Firea

Gabriela Firea (PSD) a vorbit despre măsurile și reformele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost prezentat, miercuri, 26 mai, în Parlament. Fostul primar al Capitalei spune că PNNR nu aduce reforme pentru români, ci doar austeritate.

„Premierul și miniștrii au venit în Parlament cu... nimic. Premierul a citit un discurs, o lucrare de limba română mediocră, fără nicio cifră, fără niciun program, proiect sau explicație în legătură cu faptul că nu sunt 80 de miliarde, cum ne anunțatu în campanie, (...) ci sunt 29 de miliarde care vin, dintre care doar 14 sunt granturi, fonduri nerambursabile. 15 miliarde sunt bani pe care îi primim cu împrumut, (...) pentru care, fără să ne ceară Comisia Europeană, Guvernul României a asumat o serie de așa numite reforme și investiții.

Nu s-a mai văzut așa ceva în Uniunea Europeană, nicio țară nu a venit să spună îmi iau banii pentru PNNR, dar uitați ce facem noi în țară: tăiem pensii, salarii, înghețăm totul, creștem taxe și impozite", a spus, miercuri seară, la Antena 3, Gabriela Firea.

Gabriela Firea spune că în Parlament nu a fost prezentat un plan, ci doar un discurs, iar ajutorul experților din opoziție a fost refuzat.

„Cea mai mare dezamăgire este aceea că s-a venit târziu în Parlament, a fost refuzat sprijinul specialiștilor noștri, s-a considerat că este un plan al actualei guvernări, nu un plan pentru întreaga Românie. (...) Am demonstrat că nu suntem așa opoziție care stă în colți și critică. Am pus la dispoziție toată experiența specialiștilor noștri”, a mai spus Gabriela Firea.

PSD, moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu pe 14 iunie

Amintim că social-democrații depun pe data de 14 iunie 2021 moțiune de cenzură, „având ca obiect principal eșecul guvernului în privința PNRR”, a anunțat, miercuri, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Astăzi nu a fost prezentat în plen PNRR. Tot ce știm este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate pentru toți românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unui singur - pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul guvernului în privința PNRR”, transmite Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel