EXCLUSIV  Firea – Dragnea, războiul greilor. Borza: Ținta reală nu e Dragnea - video

Rodica Mitu / 10 sep 2018 / 09:23 Salveaza PDF Comentarii
Firea
Descriere foto: Firea

Război pe viață și pe moarte între Gabi Firea și Liviu Dragnea. „Va reuși Firea ce nu au izbutit marii bărbați din PSD: Grindeanu, Tudose, Ponta, Ciolacu, Stănescu? Asta este întrebarea de pe buzele tuturor. Amici sau inamici a lui Dragnea”, a afirmat deputatul independent Remus Borza.

„Există o vorbă la români: Sărută mâna pe care nu o poți mușca. Gabriela Firea este copilul politic al lui Liviu Dragnea. El a nominalizat-o și a susținut-o la Primăria Capitalei. Eu o știu din 1993. Indiscutabil, este o femeie ambițioasă și muncitoare. Apreciez dezinvoltura, inteligența și perseverența doamnei Firea. Mă deranjează însă, și nu doar la ea, lipsa de loialitate. Liviu Dragnea a avut recent, la Neptun, o discuție cu importanți lideri ai PSD, în care își anunțase intenția de a se retrage. Profitând de această slăbiciune a președintelui Dragnea, Gabriela Firea încearcă ceea ce nu au reușit Grindeanu, Tudose și Ponta: înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD și implicit a Camerei Deputaților. Deși părea foarte sudat, iată că lanțul de iubire s-a rupt. Momentul ales este interesant: debutul sesiunii parlamentare și startul neoficial al campaniei pentru europarlamentare și prezidențiale. Urmează doi ani de foc. De parcă până acum am avut parte de liniște", a spus Remus Borza în cadrul celei mai noi ediții a emisiunii „Borza Analytica".

Duplicitatea greilor PSD

„Există o probabilitate destul de mare, în contextul atacurilor lansate de Gabriela Firea în ultimele zile la adresa lui Dragnea, ca PSD să îi aplice o sancțiune. E așteptat un CEx extraordinar. Mai mulți parlamentari cer retragerea sprijinului politic primarului general. Greii partidului sunt în barca lui Dragnea. O parte dintre ei doar aparent, pentru că fac un joc dublu. Pe față îl sprijină pe Dragnea, pe la spate încearcă să-i tragă preșul. Gabi Firea a reușit să polarizeze în jurul ei mulți nemulțumiți de stilul autocrat de conducere al președintelui PSD. De departe, este cea mai dură confruntare internă de la momentul preluării conducerii PSD de către Dragnea. Chiar dacă va câștiga partida, atât Dragnea, cât și PSD vor ieși slăbiți. Asta își doresc, de fapt, inamicii lui Dragnea și implicit ai PSD. Ținta reală nu e Dragnea, e PSD.

Anul trecut, Gabi Firea era una dintre cele mai înfocate susținătoare ale lui Dragnea. Să ne aducem aminte cu câtă mânie proletară îi înfiera pe Grindeanu și Tudose. Schimbarea la față, produsă atât de intempestiv, ridică mari semne de întrebare în ceea ce o privește pe Gabi Firea. Mitingul din 10 august e doar pretextul. Sunt motive mult mai serioase și poate grave care au determinat-o sau au constrâns-o pe Gabi Firea să iasă la luptă împotriva lui Dragnea și chiar împotriva propriului partid. Pentru că mazilirea lui Dragnea ar deschide un război fratricid în PSD privind succesiunea și implicit ar slăbi partidul, existând chiar riscul de scindare a PSD. Cui profită dezastrul PSD-ului? Evident, partidelor de opoziție și președintelui", a spus deputatul.

Firea, în partidul lui Borza?

Remus Borza consideră că niciunul dintre partidele tradiționale nu mai merită votul românilor, precizând că acestea „sunt compromise și incapabile de a genera reforma statului. De 30 de ani, aceste partide au guvernat țara, fie împreună, fie separat. Și au guvernat-o prost. Un nou partid centrat pe problemele țării, și nu pe doctrine sau ideologii, un partid care să își asume reforma instituțiilor statului și a marilor sisteme publice, un partid care va promova meritocrația, și nu mediocritatea, acel partid va putea câștiga alegerile din 2020", a spus Borza. Deputatul a lansat ideea unei alternative la actuala clasă politică. Dacă va constata că există mai mulți cetățeni ce împărtășesc nevoia de reformă, normalitate și prosperitate, va crea un curent de opinie, care, dacă va avea aderență și susținere populară, la timpul potrivit, se va putea transforma într-un partid. Întrebat dacă o primește pe Gabriela Firea într-un astfel de partid, a declarat: „Mai e o vorbă la români: Iubim trădarea, dar urâm trădătorii. Dacă încerc să construiesc o alternativă la actuala clasă politică, îmi doresc să aduc lângă mine oameni mai buni, mai morali decât mine. Trebuie să începem să cultivăm și în politica românească valori precum: onoare, loialitate, demnitate, curaj, muncă, viziune și asumare".

 

Video


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26